Επιλογή Σελίδας

ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Τσαμαδού 43, 18532 – Πειραιάς

Τηλ.   210 41 81 641

Email: oekk@otenet.gr – Website:  www.oekk.gr

 

Πειραιάς, 27 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων της καμπάνιας του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο», που ξεκίνησε το 2019, διανέμονται δωρεάν kits δερμο-καλλυντικών προϊόντων, σε ειδικό μέγεθος, στους ογκολογικούς ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων:

 

  • Άγιος Σάββας – Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών
  • Μεταξά – Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά

 

Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει τρία (3) προϊόντα: ένα προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης σώματος, ένα προϊόν καταπράυνσης και ένα προϊόν ανάπλασης του δέρματος.

Οι αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος των ασθενών, συνοδεύεται συχνά από αρνητικά συναισθήματα, έλλειψη αυτοπεποίθησης και σημάδια κατάπτωσης. Στόχος μας είναι τόσο η τόνωση του ηθικού, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των ασθενών, όσο και η βελτίωση και η ανάπλαση του δέρματός τους. Θέλουμε να τους ενισχύσουμε στην προσπάθειά τους να μπορέσουν να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα και να αισθάνονται πιο δυνατοί.

 

Πολύ συχνά οι ογκολογικές θεραπείες συνοδεύονται από παρενέργειες που εκδηλώνονται και στο δέρμα. Συνηθέστερες παρενέργειες είναι η δερματική ξηρότητα και ο συνεπακόλουθος έντονος κνησμός. Οι κλασσικές χημειοθεραπείες συχνά προκαλούν έντονη φωτοευαισθησία στους ασθενείς, καθώς και πολύμορφα δερματικά εξανθήματα, όπως πχ ακμοειδή εξανθήματα. Μια μη επιθυμητή κατάληξη της ακτινοθεραπείας αποτελεί η χρόνια ακτινοδερματίτιδα, κατάσταση κατά την οποία το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Η αλωπεκία (απώλεια τριχών), όπως επίσης και οι διαταραχές των ονύχων (πχ είσφρυση όνυχος) συμπληρώνουν το παζλ των ανεπιθύμητων ενεργειών των διαφόρων ογκολογικών θεραπειών στα εξαρτήματα του δέρματος.

 

Υπάρχουν πολλές μορφές νεοπλασιών (πχ αιματολογικές κακοήθειες) όπου το κύριο σύμπτωμα είναι ο βασανιστικός κνησμός και η ξηρότητα του δέρματος. Σε κάθε κατάσταση πολυφαρμακίας και έντονου στρες (συναισθηματικού και μεταβολικού) λόγω μιας συστηματικής πάθησης το δέρμα γίνεται αποδέκτης όλης αυτής της δύσκολης φύσης του οργανισμού. Συμπτώματα όπως δερματική δυσανεξία, καύσος και κνησμός δεν είναι σπάνια. Σκοπός μας είναι να αγκαλιάσουμε το δέρμα των ασθενών με καρκίνο και να συμβάλουμε στην ανακούφιση τους από τις ανεπιθύμητες δερματικές παρενέργειες που προκαλούνται από τις θεραπείες αντιμετώπισης της νόσου του καρκίνου.

 

Τα εν λόγω πακέτα με δερμο-καλλυντικά προϊόντα συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό έντυπο που έχει εκδώσει ο όμιλος μας με τίτλο «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» και το οποίο έχει συγγραφεί από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία και έχει την αιγίδα αυτής.

 

Η διανομή των εν λόγω προϊόντων θα συνεχιστεί  το 2021 καθώς και καθ’ όλη την διάρκεια του 2022.

 

Τα πακέτα των δερμο – καλλυντικών προϊόντων της εταιρίας La Roche Posay διανέμονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία, υπάρχουν διαθέσιμα στα γραφεία του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ ώστε να προσφέρονται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς του ομίλου μας αλλά και σε οποιονδήποτε ασθενή το επιθυμεί.

 

Στεκόμαστε συνεχώς δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στις πολύπλευρες ανάγκες τους.