Επιλογή Σελίδας

Κλινική μιας ημέρας

Το πρόγραμμα ”Κλινική μιας Ημέρας” δημιουργήθηκε από τον ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ και υλοποιείται στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά-Μεταξά και στο Νοσοκομείο Metropolitan . Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης του προσπαθεί να κατανοεί και να εκτιμά τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους και να εξελίσσεται συνεχώς προς την πληρέστερη υποστήριξη τους. Βασικός στόχος της δημιουργίας του παρόντος προγράμματος είναι η στήριξη των ασθενών και του περιβάλλοντος αυτών κατά την διαδικασία υποβολής σε χημειοθεραπείες.

Όλη η διαδικασία της θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει την αιμοληψία, την αναμονή των εξετάσεων και την χορήγηση φαρμάκων είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος και απαιτεί μεγάλα αποθέματα συναισθηματικών αντοχών.Η συναισθηματική φόρτιση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον και για εκείνους που έρχονται μόνοι από απομακρυσμένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα εκτός από την ασθένεια προστίθεται και ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας που είναι η μοναξιά.

Οι εθελοντές/εθελόντριες του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ βρίσκονται καθημερινά στην Κλινική μιας Ημέρας του Νοσοκομείου Μεταξά και δύο φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Metropolitan δίπλα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και στους συνοδούς αυτών με σκοπό την:

  • Ενεργητική Ακρόαση όλων όσων θέλουν να μοιραστούν συναισθήματα και αγωνίες

  • Υποστηρικτική Παρουσία κατά την αναμονή της διαδικασίας της χημειοθεραπείας, προσδίδοντας ένα ανθρώπινο χαρακτήρα στο περιβάλλον της κλινικής

  • Προσφορά καφέ και σνακ σαν ελάχιστη προσφορά στις ώρες αναμονής.