Επιλογή Σελίδας

Ακτινοθεραπευτική

Το πρόγραμμα ”Ακτινοθεραπευτική” δημιουργήθηκε από τον ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ και υλοποιείται στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά-Μεταξά. Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης του προσπαθεί να κατανοεί και να εκτιμά τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους και να εξελίσσεται συνεχώς προς την πληρέστερη υποστήριξη τους. Βασικός στόχος της δημιουργίας του παρόντος προγράμματος είναι η στήριξη των ασθενών και του περιβάλλοντος αυτών κατά την διαδικασία της ακτινοθεραπείας.

Όλη η διαδικασία της ακτινοθεραπείας είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος για τους ασθενείς και για τους συνοδούς αυτών και απαιτεί συνήθως μεγάλα αποθέματα συναισθηματικών αντοχών. Η συναισθηματική φόρτιση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους ασθενείς που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον και για εκείνους οι οποίοι έρχονται μόνοι από απομακρυσμένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα εκτός από την ασθένεια προστίθεται και ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας που είναι η μοναξιά.

Οι εθελοντές/εθελόντριες του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ βρίσκονται καθημερινά στο Τμήμα Ατκινοθεραπείας του Νοσοκομείου Μεταξά δίπλα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία και στους συνοδούς αυτών με σκοπό την:

  • Ενεργητική Ακρόαση όλων όσων θέλουν να μοιραστούν συναισθήματα και αγωνίες

  • Υποστηρικτική Παρουσία κατά την αναμονή της διαδικασίας της ακτινοθεραπείας, προσδίδοντας ένα ανθρώπινο χαρακτήρα στο περιβάλλον της κλινικής

  • Προσφορά καφέ και σνακ σαν ελάχιστη προσφορά στις ώρες αναμονής.