Επιλογή Σελίδας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ βρίσκεται στο πλάι των ογκολογικών ασθενών από το 1976 και προσπαθεί να εξελίσσεται διαρκώς ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν πληρέστερα τις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων μας και της διαρκούς προσπάθειάς μας να αναζητούμε τρόπους που θα βοηθήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς, προχωρήσαμε στην υλοποίηση της νέας μας καμπάνιας με θέμα:

«Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο»

Η εν λόγω καμπάνια πραγματοποιείται με την υποστήριξη της εταιρίας δερμοκαλλυντικών La Roche-Posay και έχει ως στόχο την ανακούφιση των ογκολογικών ασθενών από τις ανεπιθύμητες δερματικές παρενέργειες που προκαλούνται από τις θεραπείες αντιμετώπισης της νόσου του καρκίνου. Η καθημερινή επαφή μας με τους ογκολογικούς ασθενείς μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η φροντίδα του δέρματός τους αποτελεί μια σημαντική ανάγκη που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα τους αλλά συχνά παραμελείται. Θελήσαμε να τονίσουμε την ανάγκη φροντίδας του ευαίσθητου δέρματος των ασθενών με καρκίνο και να αναδείξουμε ότι ανεπιθύμητες δερματικές παρενέργειες μπορούν να ανακουφιστούν με την κατάλληλη περιποίηση.

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Διανομή 6.500 kits περιποίησης δέρματος με δερμοκαλλυντικά προϊόντα της εταιρίας La Roche Posay.Τα εν λόγω προϊόντα διανέμονται στους ογκολογικούς ασθενείς της Κλινικής μιας Ημέρας, της Ακτινοθεραπευτικής Κλινικής του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά και στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Metropolitan.  Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του ΟΕΕΚ-ΑγκαλιάΖΩ βρίσκονται καθημερινά στο πλάι των ογκολογικών ασθενών, ενημερώνοντάς τους για τη φροντίδα του δέρματός τους καθώς και για την δυνατότητα ανακούφισής τους με την χρήση των προϊόντων της La Roche Posay.Τα kits περιποίησης υπάρχουν διαθέσιμα στα γραφεία του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ ώστε να διανέμονται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς του ομίλου μας αλλά και σε οποιονδήποτε ασθενή το επιθυμεί. Παράλληλα τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα διαμοιράζονται σε όλες τις εκδηλώσεις του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ.Οι αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος των ασθενών, τους δημιουργεί αρκετές φορές άσχημη ψυχολογία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, σημάδια κατάθλιψης και κατάπτωσης. Με την εν λόγω συνεργασία επιδιώκουμε τόσο την τόνωση του ηθικού, της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των ασθενών, όσο και τη βελτίωση και ανάπλαση του δέρματός τους. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα και θα αισθάνονται νικητές και νικήτριες. Στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε το δέρμα των ασθενών με καρκίνο.

 

  • Διοργανώθηκε Ενημερωτική Εσπερίδα στα πλαίσια της πρώτης παρουσίασης της καμπάνιας «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» και την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την εταιρία δερμοκαλλυντικών προϊόντων La Roche-Posay για το 2019. Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:00 – 21:00 στην Αίθουσα ‘’Τερψιχόρη’’ της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΛΑΕΔ στην οδό Ρηγίλλης 1, Αθήνα.

Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Σπύρος Αρβανιτάκης, Brand Manager La Roche Posay – Γενικός Διευθυντής

Δημήτρης Σγούρος, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Λίλλιαν Μαρκάκη, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια

 

 


Tόλης Γιακουμάκης, Επιστημονικός Διευθυντής La Roche Posay

Νικόλαος Μητσιμπόνας, Παθολόγος – Ογκολόγος Συνεργάτης Α΄ Ογκολογικής Κλινικής ‘’ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ’’

Ευγενία Καλογεροπούλου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Δήμητρα Κυράνα, Σύμβουλος Αισθητικής.

  • Διοργανώθηκε Ενημερωτική Εσπερίδα στα πλαίσια της καμπάνιας «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» με τίτλο «Ήλιος, Δέρμα και Ευεξία». Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00 – 20:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά,στην οδό Φίλωνος 29, Πειραιάς. 


Δημήτρης Σγούρος, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Τόλης Γιακουμάκης, Επιστημονικός Διευθυντής La Roche Posay

Δήμητρα Κυράνα, Αισθητικός

Αναστασία Δούκα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοδυναμικής Προσέγγισης

Αρετή Δημητριάδου, Ειδικός Παθολόγος – Ογκολόγος, Επικουρική Ιατρός Oγκολογική Mονάδα ΓΝΑ Ιπποκράτειο  PhDc

  • Εκδόθηκε νέο ενημερωτικό έντυπο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής εταιρίας με τίτλο: «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» όπου περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με:
    • Τις ανάγκες του δέρματος των ογκολογικών ασθενών
    • Τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η φροντίδα του δέρματος των ογκολογικών ασθενών
    • Συμβουλές σχετικά με τους τρόπους περιποίησης του δέρματος των ογκολογικών ασθενών

    Θεωρούμε πολύ σημαντική την ενημέρωση αναφορικά με θέματα που αφορούν τις ξεχωριστές ανάγκες ενός ατόμου που νοσεί με καρκίνο καθώς και του περιβάλλοντος αυτού. Για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην έκδοση του εντύπου που αναδεικνύει την σημασία φροντίδας του ευαίσθητου δέρματος ενός καρκινοπαθούς.

    Το έντυπο υπάρχει διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή ανάγνωσης στην ιστοσελίδα μας αλλά και σε έντυπη μορφή στα γραφεία του ομίλου μας.

  • Θέλοντας να τονίσουμε την ανάγκη φροντίδας του ευαίσθητου δέρματος των ασθενών με καρκίνο και να αναδείξουμε ότι ανεπιθύμητες δερματικές παρενέργειες μπορούν να ανακουφιστούν με την κατάλληλη περιποίηση προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση της δράσης Face to Face.

Η εν λόγω δράση χωρίζεται σε δύο ενότητες:

• Εκπαίδευση των ασθενών με καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες για θέματα προσωπικής περιποίησης προσώπου.
• Εκπαίδευση των ασθενών με καρκίνο σε μακιγιάζ.

Η εκπαίδευση των ασθενών γίνεται μέσω βιωματικής εμπειρίας με την χρήση δερμοκαλλυντικών προϊόντων και προϊόντων μακιγιάζ της εταιρίας La Roche Posay.

Πραγματοποιήθηκαν 10 συναντήσεις Face to Face από ειδικά εκπαιδευμένους αισθητικούς στα γραφεία του ομίλου μας που βρίσκονται στην οδό Τσαμαδού 43 στον Πειραιά (Τ.Κ. 18532, 2ος όροφος).

Στην υλοποίηση της δράσης συμμετείχαν:

• Αικατερίνη Σταματιάδου, Αισθητικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΚK

• Δήμητρα Κυράνα, Αισθητικός και εθελόντρια του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ.

 

 

 

 

 

  •  Πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της καμπάνιας ‘Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο’ σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα «Τι είναι τούτο το ωραίο;» Σωκράτης (470/69 -399 π.Χ.) Πλάτων, Ιππίας Μείζων ή περί του καλού,287d.

 

  • Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 – 13:00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα, 106 82 – (Είσοδος από οδό Τοσίτσα 1).
  •    
  •