Επιλογή Σελίδας
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –ΑγκαλιάΖΩ συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης και πραγματοποίησης δερματολογικών εξετάσεων σπίλων στους κατοίκους νησιών.
Ο τίτλος των φετινών μας δράσεων είναι «Αγαπάμε το δέρμα μας! Προστατευόμαστε από τον ήλιο.» και η 2η εξόρμηση θα περιλαμβάνει τα νησιά Αμοργός – Χώρα και Αρκεσίνη , Κουφονήσια και Σχοινούσα.
Προσπαθώντας να διευρύνουμε διαρκώς το έργο μας, να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μια άκρως σημαντική και απαραίτητη δράση, που θα περιλαμβάνει την δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων καθώς και την πραγματοποίηση σχετικής ενημερωτικής ομιλίας στους κατοίκους των νησιών.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
2η Εξόρμηση
📌Κουφονήσια
Δευτέρα 27 Μαΐου
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 11:30 έως 14:30 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 17:00 έως 19:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων
📌Σχοινούσα
Τρίτη 28 Μαΐου
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 15:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας
‼️Στη Σχοινούσα θα προσέλθουν για δερματολογική εξέταση σπίλων οι κάτοικοι της Ηρακλειάς
📌Αμοργός – Χώρα και Αρκεσίνη
Τετάρτη 29 Μαΐου
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 15:00 στο Κέντρο Υγείας Χώρας Αμοργού
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 12:00 στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρκεσίνης Αμοργού
Πέμπτη 30 Μαΐου
🔹Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 15:00 στο Κέντρο Υγείας Χώρας Αμοργού
Το εν λόγω χρονικό διάστημα επιλέγεται καθώς μπορεί να επιτευχθεί η ενημέρωση και η εξέταση του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρξει η προστασία όλων των ατόμων και η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης εν όψει του καλοκαιριού.
Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ προσπαθεί συνεχώς να βοηθά έμπρακτα και να ενημερώνει όλο τον πληθυσμό όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη της χώρας μας για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Η δράση μας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τελεί υπό την έγκριση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και έχει την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο χορηγό των εξορμήσεων La Roche Posay για την ευγενική υποστήριξη καθώς και όλους όσους βοηθούν στην υλοποίηση της εν λόγω δράσης.
Ευχή μας είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πρόληψης που θα εφαρμόζεται από όλους και όλες, έτσι ώστε να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν πολλές νόσοι αλλά και να διαγνωστούν έγκαιρα στην περίπτωση που εμφανιστούν.