Επιλογή Σελίδας

– Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών, αλλά προσβάλλει και μεγαλύτερες ηλικίες.

– Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν είναι κληρονομικός.

– Κύρια αιτία ανάπτυξής του είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, Human Papilloma Virus (HPV).

– Η μόλυνση με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus – HPV) είναι το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Υπάρχουν περισσότεροι από
100 τύποι του HPV και υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών έρχονται σε επαφή με τον ιό, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

– Αν και οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν αντισώματα και καταπολεμούν τις εκδηλώσεις της HPV λοίμωξη, ο ιός μπορεί να παραμείνει στο 20-30% των γυναικών και να δημιουργήσει προκαρκινικές βλάβες. Το 1% αυτών των βλαβών μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο, αρκετά χρόνια μετά την μόλυνση με HPV αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.

– Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 550 νέες περιπτώσεις και 250 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ αγωνίζεται επί σειρά ετών και θα αγωνίζεται με σκοπό την ενημέρωση για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας είναι ο ΜΟΝΟΣ καρκίνος που ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ σχεδόν 100% σε επίπεδο Πρωτογενούς Πρόληψης με το εμβόλιο κατά του ιού HPV.

Δευτερογενώς, σε επίπεδο πρώιμης διάγνωσης, η πρόληψη επιτυγχάνεται με το τεστ ΠΑΠ και με το HPV DNA test.

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, με την 40χρονη παρουσία του στο χώρο του καρκίνου έχει επιτύχει:

1) τη δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία, για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες ηλικίας από 11 έως 26 ετών, (αν και δυστυχώς, το όριο ηλικίας μειώθηκε από το Υπουργείο Υγείας στα 18 έτη) και

2) την μετάδοση της πληροφορίας σε όλη την επικράτεια για την αξία του σταθερού προληπτικού ελέγχου των γυναικών όλων των ηλικιών με τεστ ΠΑΠ και HPV DNA test

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ γνωρίζει πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην Πρωτογενή Πρόληψη και συνεχίζει τις διεκδικήσεις για την επαναφορά του ορίου ηλικίας στην κάλυψη του εμβολίου για τα κορίτσια και τις γυναίκες, καθώς και για την προώθηση του εμβολιασμού για τον HPV και στα αγόρια.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ είναι ότι:
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%!!!
Η πρόληψη ΣΩΖΕΙ πραγματικά ζωές!!!
ΣΤΟΧΟΣ μας ειναι να μη νοσήσει άλλη γυναικα από Kαρκινο του Tραχηλου της Mητρας!!!