Επιλογή Σελίδας
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –ΑγκαλιάΖΩ θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική Ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος και Δερματολογικές Εξετάσεις Σπίλων στους Φούρνους και στη Σάμο.
Κάθε χρόνο ο Όμιλός μας πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις που διακρίνονται από πρωτοτυπία και καινοτομία με σκοπό να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς το έργο μας.
Προσπαθώντας να διευρύνουμε διαρκώς το έργο μας, να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα και ειδικότερα άτομα που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μια άκρως σημαντική και απαραίτητη δράση, που θα περιλαμβάνει την δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων καθώς και την πραγματοποίηση σχετικής ενημερωτικής ομιλίας στους Φούρνους και στη Σάμο.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
Φούρνοι
  • Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022: Πραγματοποίηση ενημερωτικής εσπερίδας για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος σε αίθουσα που θα παραχωρήσει ο Δήμος Φούρνων Κορσεών
  • Τρίτη 7 Ιουνίου 2022: Δερματολογική εξέταση σπίλων στους κατοίκους των Φούρνων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Φούρνων Κορσεών

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Δήμου Φούρνων Κορσέων.

Σάμος
  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022: Πραγματοποίηση ενημερωτικής εσπερίδας για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου
  • Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022: Δερματολογική εξέταση σπίλων στους κατοίκους της Σάμου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Οίνου ΕΟΣ Σάμου

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, του Δήμου Δυτικής Σάμου και του Μουσείου Οίνου ΕΟΣ Σάμου.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρίας.
Το εν λόγω χρονικό διάστημα επιλέγεται καθώς μπορεί να επιτευχθεί η ενημέρωση και η εξέταση του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρξει η προστασία όλων των ατόμων και η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης εν όψει του καλοκαιριού.
Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ προσπαθεί συνεχώς να βοηθά έμπρακτα και να ενημερώνει όλο τον πληθυσμό όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη της χώρας μας για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Ευχή μας είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πρόληψης που θα εφαρμόζεται από όλους και όλες, έτσι ώστε να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν πολλές νόσοι αλλά και να διαγνωστούν έγκαιρα στην περίπτωση που εμφανιστούν.
Ευχαριστούμε θερμά τις χορηγούς εταιρίες La Roche Posay, Sanofi και MSD, με την ευγενική υποστήριξη των οποίων πραγματοποιούνται οι εν λόγω δράσεις.