Επιλογή Σελίδας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ συμμετείχε στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο (ECPC – Εuropean Cancer Patient Coalition) για την διεξαγωγή Ευρωπαϊκής Έρευνας σχετικά με την φλεβική θρόμβωση σε ογκολογικούς ασθενείς.

Οι ασθενείς με καρκίνο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φλεβικής θρόμβωσης (θρόμβου αίματος) από τον γενικό πληθυσμό. Η πάθηση αυτή είναι γνωστή ως φλεβική θρομβοεμβολή συσχετιζόμενη με τον καρκίνο (ΦΘΕ/Κ). Ωστόσο, η υπό συζήτηση πάθηση σπάνια συζητείται από το θεράποντα ιατρό με τον ασθενή του και συχνά διαγιγνώσκεται λάθος. Η εν λόγω έρευνα καθρεφτίζει την προσπάθεια μας να καταλάβουμε κατά πόσο είναι ενημερωμένοι οι ασθενείς με καρκίνο σχετικά με την θρόμβωση, καθώς και το πότε και το πού βρίσκουν τις σχετικές πληροφορίες.

Η έρευνα διεξάγεται σε 6 χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου διεξάγεται πιλοτικά.

Παρακάτω παρατίθεται το σχετικό link: http://www.myonlinesurvey.co.uk/ecpc18co/el-gr/

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 16 Οκτωβρίου 2018, όπου και παρευρέθηκε ο ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ μαζί με την ΕΛΛ.Ο.Κ. και το Κ.Ε.Φ.Ι.

#WTDay18 #WorldThrombosisDay