Επιλογή Σελίδας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου -ΑγκαλιάΖΩ συμμετέχει στις Ημέρες Θάλασσας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πειραιά με την δράση «Εκφραζόμαστε μέσα από το χρώμα» την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 15:00 έως 20:00 στον Προαύλιο Χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Street artists και ζωγράφοι μαζί με τον κόσμο θα ζωγραφίσουν σε πίνακες μεγάλων διαστάσεων ελεύθερα αλλά και με την ταυτόχρονη καθοδήγηση των καλλιτεχνών.
Τα έργα θα έχουν θέμα τη θάλασσα και θα συνδέονται συνειρμικά με τον ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ.
Στην συνέχεια τα έργα θα εκτεθούν στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Οι ζωγράφοι που θα συμμετάσχουν στη δράση είναι:
Βουτσά Ελπίδα:

Instagram:elpidavoutsas

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Παρακολούθησε Μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Περάματος από το 2007 έως και το 2011 με δασκάλα την Αφροδίτη Σεζενια, μαθήματα σχεδίου στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Κ. Παππά κ του Κ. Έσσλιν από το 2013 έως και το 2014 και εισήχθη στης ΑΣΚΤ Αθηνών και σπούδασε ζωγραφική στο Α ´ Εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τον Άγγελο Αντωνόπουλο και Μανώλη Μεραμπελιώτη. Κατά την διάρκεια των σπουδών της διδάχθηκε χαρακτική με καθηγητές την Β. Τσαλαματά κ τον ´Ακη Πιρουνίδη, Κεραμική με καθηγητή τον Π. Παλτογλου και ψηφιδωτό με την Δ. Αγγελιδου.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Βοιωτίας, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης Μουσείο ‘’Διέξοδος ‘’, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνων, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στο Κέντρο Υγείας Καστελοριζου, Γενικό νοσοκομείο νοσημάτων και θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Γαλανοπούλου Ευγενία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012), έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις και έγινε δεκτή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Στην Α.Σ.Κ.Τ. (2014-2020), σπούδασε ζωγραφική στο Α΄Εργαστήριο με καθηγητή τον Άγγελο Αντωνόπουλο ενώ για ένα εξάμηνο φιλοξενήθηκε στο εργαστήριο γλυπτικής με καθηγητή τον Dominik Lang στην Academy of Arts and Design in Prague. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις.


Ζούμπα Ελένη

Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Αποφοίτησε με Άριστα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2014-2020) στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τους: Άγγελο Αντωνόπουλο και Μανώλη Μεραμπελιώτη. Παράλληλα, παρακολούθησε το εργαστήριο Γραφικών Τεχνών με καθηγητή τον Μιχάλη Αρφαρά και το εργαστήριο Ψηφιδωτού με καθηγήτριες τις Δάφνη Αγγελίδου και Αγγελική Κοκκωνάκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις.

Νικολαΐδης Ανδρέας

Γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου το 1988. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2007 – 2012) κοντά στους Ζαχαρία Αρβανίτη, Τάσο Χριστάκη και Άγγελο Αντωνόπουλο. Επιπλέον, παρακολούθησε γλυπτική με τον Νίκο Τρανό και φωτογραφία με τους Μανώλη Μπαμπούση και Αλέξανδρο Βουτσά. Συμμετέχει τακτικά σε εκθέσεις, μεταξύ των οποίων «6 καλοτεχνήτες μιλούν για την τέχνη τους» στο κέντρο τεχνών “Πανίκος Μαυρέλης” – όπου υπήρξε και διοργανωτής -(2010), “Το σχέδιο Σωτηρία: Μνήμη και ασθένεια στον εικαστικό λόγο” στο γενικό νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρίᨻ (2010) , “Πέρα από τη φύση” στο μουσείο Γουναρόπουλου (2017), Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Εικαστικός Κύκλος SIANTI» – συμμετείχε στην οργάνωση (2018 και 2020), «1821, Οπτική μίας Επανάστασης» στο Πολεμικό Μουσείο υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου (2021). Παράλληλα, από το 2008 διδάσκει ζωγραφική σε μαθητές και σπουδαστές.

 

Σεζένια Αφροδίτη

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ το 1978. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα. Έχει φοιτήσει στο εργαστήρι του Δ. Σακελλίων, στην ΑΣΚΤ Αθήνας, έχει παρακολουθήσει Ψηφιδωτό στην ΑΣΚΤ από την καθηγήτρια Δάφνη Αγγελίδου, βοηθός Αγγελική Κοκονάκη και έχει φοιτήσει στο εργαστήρι Ζωγραφικής του Μ. Θεοφυλακτόπουλου.

 

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει πραγματοποιήσει ποικίλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή Δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου (Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου), στη συλλογή Φικιώρη και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.