Επιλογή Σελίδας
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ τίμησε την 25η Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιώντας μια σειρά σχετικών δράσεων στον Πειραιά.
Την Τετάρτη 21/10, την Πέμπτη 22/10 και την Παρασκευή 23/10 πραγματοποιήθηκε η δράση «Επαφή με τον Ειδικό» από τον ΟΕΚΚ – ΑγκαλιάΖΩ και τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», που περιελάμβανε δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 οι εθελοντές του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδας» στο Πασαλιμάνι και διέδωσαν το μήνυμα της δύναμης της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας κλήθηκαν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.
Στις 18:00 την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ»/ «Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού μοίρασαν τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.
Στις 19:00 το επιβλητικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φωτίστηκε στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση μεταδόθηκε ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμαρχο Πειραιά κύριο Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας-Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά, κυρία Ανδριάνα Ζαρακέλη για την άψογη συνεργασία, την Μονάδα Μαστού του ΕΑΝΠ Μεταξά και το ΕΑΝΠ Μεταξά για την σπουδαία δράση τους, τους εθελοντές και τις εθελόντριες του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για την πολύτιμη συμβολή τους και όλους όσους συμμετείχαν στην δράση.
Στην δράση παρέστη η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, κυρία Ζωή Ράπτη.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιηθήκαν τηρώντας όλα τα μέτρα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας για την προστασία από τον COVID -19.