Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πειραιάς, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

 

Μην αμελείς το γυναικολογικό σου έλεγχο! Εξετάσου σήμερα!

 

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις με πρωτοβουλία του ΑγκαλιάΖΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ θέλει να καλέσει τις γυναίκες ηλικίας 30 έως 65 ετών, σε δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες που το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Ψηλάφηση Μαστού από χειρουργούς μαστού και HPV DNA τεστ από γυναικολόγους, μαίες και χειρουργούς μαστού.

Με σύνθημα «Μην αμελείς το γυναικολογικό σου έλεγχο! Εξετάσου σήμερα!» καλούμε τις γυναίκες του Δήμου Πειραιά και πιο συγκεκριμένα των περιοχών της Αγίας Σοφίας και των Καμινίων να λάβουν μέρος στη δράση που σκοπό έχει την ενίσχυση της πρόληψης και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Οι εν λόγω δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Ε1 Καλλέργη 142 στην Αγία Σοφία Πειραιά, από τις 11.00πμ έως τις 18.00 μμ.
  • Την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Δ1, Λευκωσίας 42 και Νάξου στα Καμίνια Πειραιά, από τις 11.00πμ έως τις 18.00 μμ.

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ και την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Δήμου Πειραιά, του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, της Μονάδας Μαστού του ΓΑΝ Μεταξά και της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Τζάνειου-Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Η δράση θα έχει την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας για τον HPV και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά.

Μέσω αυτής της δράσης Αγκαλίαζουμε όλες τις γυναίκες και τους υπενθυμίζουμε τον απαραίτητο έλεγχο τους ώστε να είναι πάντα υγιείς και δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε τις χορηγούς εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas που βοηθούν να πραγματοποιηθούν οι προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις και στηρίζουν την δράση του ομίλου μας που σκοπό έχει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη ζητημάτων υγείας.