Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Μην αμελείς το γυναικολογικό σου έλεγχο! Εξετάσου σήμερα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλίαΖΩ  πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε γυναίκες 30 έως 65 ετών.

Με σύνθημα «Μην αμελείς το γυναικολογικό σου έλεγχο! Εξετάσου σήμερα!», καλέστηκαν γυναίκες του Δήμου Πειραιά και πιο συγκεκριμένα των περιοχών της Αγίας Σοφίας και των Καμινίων να λάβουν μέρος, με σκοπό την ενίσχυση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Στις 10 Μαρτίου στα ΚΑΠΗ Αγίας Σοφίας και στις 11 Μαρτίου στα ΚΑΠΗ Καμινιών πραγματοποιήθηκε ψηλάφηση μαστού και HPV DNA test, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στις κυρίες κατόπιν ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ψηλάφηση μαστού από χειρουργούς μαστού σε εξήντα δύο (62) γυναίκες και HPV DNA τεστ σε πενήντα πέντε (55) γυναίκες. Στις 55 γυναίκες που προέβησαν στον προληπτικό έλεγχο HPV DNA test βρέθηκαν 49 αρνητικά τεστ, 5 θετικά σε οποιοσδήποτε ή συνδυασμό των HPV υψηλού κινδύνου υποτύπων (31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58,59, 66,68) και 1 θετικό στον τύπο HPV-16.

Στον αριθμό των γυναικών που τους έγινε ψηλάφηση μαστού, εξήντα δύο (62) στο σύνολο τους,παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις τέσσερις (4) γυναίκες.

Προτεραιότητα του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλίαΖΩ είναι να υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες να μην ξεχνούν τον προληπτικό τους έλεγχο ώστε να παραμένουν υγιείς.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μπορεί να σωθούν ανθρώπινες ζωές με απλό και ανώδυνο τρόπο. Η επιθυμία όλων μας είναι να μην υπάρξει ούτε μία γυναίκα λιγότερη.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ, την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Δήμου Πειραιά, του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, της Μονάδας Μαστού του ΓΑΝ Μεταξά και της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Τζάνειου-Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας για τον HPV και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστούμε τις χορηγούς εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas που βοηθούν να πραγματοποιηθούν οι προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις και στηρίζουν την δράση του ομίλου μας που σκοπό έχει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη ζητημάτων υγείας.