Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

La Rοche–Posay και ΑγκαλιάΖΩ

Κοινή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου

#FIGHTWITHCARE

Η La RochePosay, μένοντας πιστή στην αποστολή της να αλλάζει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος, βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», δημιουργώντας μια ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές τους ασθενείς.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται στο δέρμα των ογκολογικών ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και της αποθεραπείας.

Πάνω από 80% των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα τους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην εγκατάλειψη της θεραπείας! Η La RochePosay έχει δεσμευτεί  να βοηθήσει σε αυτή τη μάχη ζωής προσφέροντας φροντίδα μέσω της ενημέρωσης και κυρίως, ανακούφιση στο δέρμα μέσω των ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων της και  πάντα σε στενή συνεργασία με δερματολόγους και ογκολόγους.

Στην ενέργεια αυτή,πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι ασθενείς και πλάι τους γνωστοί ηθοποιοί, αθλητές, δημοσιογράφοι και influencers: Βασιλική Μιλλούση, Δημήτρης Μακαλιάς, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ναταλία Κυρίκου, Δέσποινα Καμπούρη, Ράνια Θρασκιά και Δέσποινα Λαγουδάκη, ενώ η «ματιά» είναι του γνωστού πορτρετίστα Νίκου Ζήκου (@ΝΙΚΖΙΚ)

Ο κάθε ασθενής μοιράζεται τη δική του ιστορία, δίνοντας το δικό του μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ενισχύοντας το μήνυμα πως «σε αυτή τη μάχη κανένας δεν μένει μόνος».

Η δράση αυτή έρχεται να πλαισιώσει την ήδη υπάρχουσα digital καμπάνια με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό  Αντίνοο Αλμπάνη, νικητής στη δική του μάχη με τον καρκίνο, τονίζοντας τη σημασία που έχει η φροντίδα του δέρματος για την υγεία αλλά και την ψυχολογία του ογκολογικού ασθενούς, αφού όπως λέει και ο ίδιος, «η μάχη κατά του καρκίνου δίνεται με φροντίδα».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της LaRoche-Posay, η ιστοσελίδα του brandlarocheposay.gr είναι εμπλουτισμένη με περιεχόμενο που απευθύνεται στους ογκολογικούς ασθενείς και στόχο έχει την ενημέρωση για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν στο δέρμα οι θεραπείες κατά του καρκίνου, καθώς και την παροχή συμβουλών αποκατάστασης της επιδερμίδας μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Η ΔΡΑΣΗ  ΤΗΣ LA ROCHE-POSAY

To Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay, πρωτοπορεί  στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο. Άνοιξε το 1904 και βρίσκεται στο κέντρο της Γαλλίας. Σήμερα, είναι το No 1 Δερματολογικό Ιαματικό Κέντρο στην Ευρώπη και υποδέχεται ετησίως περίπου 8.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο. Από το 2009 άνοιξε τις πύλες του και σε ογκολογικούς ασθενείς, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων με καρκίνο. Μελέτες αυτές έδειξαν ότι το 82%-98% αυτών των ασθενών είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των ιαματικών θεραπειών.

Η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια Ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δερματολόγους και ογκολόγους, οι οποίοι ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος. Αυτή η ομάδα εργασίας, γνωστή ως ESKIMO – European SKIn Management in Oncology, έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών με καρκίνο.

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Πιστοί στο όραμα μας, “Κανένας ασθενής μόνος του ενάντια στον καρκίνο!” Συνεχίζουμε να ενισχύουμε για πέμπτη συνεχή χρονιά το έργο του ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ» και είμαστε δίπλα σε ακόμα περισσότερους ασθενείς μέσω στοχευμένων ενεργειών που θα τους βοηθήσουν να βγουν νικητές σε αυτή τη δύσκολη μάχη: Webinars ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών, Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς  (περιποίηση και make-up). Διάθεση 4500 προϊόντων & εντύπων στους ασθενείς