Επιλογή Σελίδας

Δελτίο Τύπου

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλίαΖΩ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη του εξόρμηση για το 2023 στα ακριτικά νησιά των Αρκιών, Πάτμου και Λειψών. Ο γενικός τίτλος των αποστολών ονομάστηκε «Χαιρόμαστε τον ήλιο χωρίς να τον φοβόμαστε!»

Η ομάδα του ΑγκαλίαΖΩ επισκέφθηκε τους Αρκιούς την Δευτέρα 22 Μαΐου με ιατρούς- δερματολόγους , προσφέροντας στους κατοίκους δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων. Η δράση συνεχίστηκε την Τρίτη και την Τετάρτη 23 και 24 Μαΐου στην Πάτμο πραγματοποιώντας διήμερο δερματολογικό έλεγχο σπίλων των κατοίκων στο Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς και ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του δέρματος και το Μελάνωμα στο Πνευματικό κέντρο – Πάτμιον. Η πρώτη εξόρμηση έκλεισε με την επίσκεψη μας στο νησί των Λειψών όπου πραγματοποιήθηκε διήμερη εξέταση στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών καθώς και ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα στη Πνευματική εστία, Βιβλιοθήκη Λειψών Οδυσσέας Ελύτης.

Η αποστολή είναι μία πρωτοβουλία του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλίαΖΩ  με την αιγίδα τη 2ΥΠΕ, της ΕΔΑΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου. Παράλληλα είχαμε την υποστήριξη και την συνεργασία των Δήμων Πάτμου και Λειψών.

Κατά την διάρκεια των δράσεων διανεμήθηκαν έντυπα προς ενημέρωση πληθυσμού σχετικά με τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος καθώς και των πρόληψης αυτών.

Η ομάδα αποστολής αποτελείτο από τρεις ιατρούς- δερματολόγους, την υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος, την ψυχολόγο του ομίλου καθώς και την πρόεδρο του ΟΕΚΚ- ΑγκαλίαΖΩ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο χορηγό των εξορμήσεων La Roche Posay όπως και τον επίσημο χορηγό Sanofi.