Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

10.05.2022

 

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων και Ενημερωτική Εσπερίδα

για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος

από τον ΟΕΚΚ-ΑγκαλίαΖΩ στην Κίμωλο και στη Μήλο

 

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλίαΖΩ διοργανώνει δερματολογική εξέταση σπίλων και ενημερωτική εσπερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη Μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος στην Κίμωλο και στη Μήλο από 16 έως 19 Μαΐου, για τους κατοίκους των νησιών.

Σκοπός των δράσεων είναι να ελεγχθεί ο πληθυσμός των νησιών μας και παράλληλα να ενημερωθεί για το πως θα χαρεί το καλοκαίρι χωρίς να υποστεί τις ανεπιθύμητες ενέργειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στην νήσο Κίμωλο. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο : «Προστατεύουμε το δέρμα μας», σε αίθουσα του Δήμου.

Την επόμενη ημέρα, στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων από δερματολόγο,στους κατοίκους της Κιμώλου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Επόμενος προορισμός των δράσεων του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ είναιη νήσος Μήλος. Στις 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο: «Προστατεύουμε το δέρμα μας»στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Την επόμενη ημέρα, στις 19 Μαΐου θα γίνει δερματολογική εξέταση σπίλων από δερματολόγο, στους κατοίκους του νησιού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία των Δήμων Μήλου και Κιμώλου και έχουν την  αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρίας ΕΔΑΕ.

Ευχαριστούμε τις χορηγούς εταιρείας La Roche Posay και Bristol Myers Squibb που αντιλαμβάνονται την σημασία της έγκυρης διάγνωσης, της έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφόρησης και βοηθούν στην υλοποίηση των τόσο σημαντικών δράσεων προς όφελος του πληθυσμού.