Επιλογή Σελίδας

 

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Μεγάλη η Ικανοποίηση του ΟΕΚΚ ΑγακαλίαΖΩ από την μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων στις ενέργειες πρόληψης και ενημέρωσης στα νησιά, Μήλος, Κίμωλος, Σάμος, και Φούρνοι-Κορσεών.

Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ επισκέφθηκε και πραγματοποίησε τον μήνα Μάιο και Ιούνιο, ενέργειες υγείας, ενημερωτικές εσπερίδες και δερματολογικές εξετάσεις σπίλων ,στον πληθυσμό των νησιών Μήλο, Κίμωλο, Σάμο και Φούρνους-Κορσέων. Κατά την διάρκεια των δράσεων διαπιστώθηκε η μεγάλη ανάγκη των κατοίκων για τέτοιου είδους δράσεις.

Οι ιατροί δερματολόγοι, κυρία Ράνια Ευθυμίου, Μαρία Μαζιώτη και Μαριτίνα Ροππα εξέτασαν 300 κάτοικους και διέγνωσαν ένα σημαντικά μεγάλο αριθμό εξ αυτών με ύποπτες βλάβες, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω θεραπεία..

Η πρόεδρος του ομίλου Αναστασία Πασακοπούλου εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση της από την επιτυχία των δράσεων λέγοντας: ότι έστω και ένας κάτοικος μέσω της διάγνωσης σώσει την ζωή του αρκεί για να συνεχιστούν από τον ΑγκαλίαΖΩ τέτοιου είδους δράσεις. Ευχαρίστησε από καρδιάς της ιατρούς δερματολόγους που εθελοντικά και με μεγάλη αγάπη για τον όμιλο, τους κατοίκους των νησιών αλλά και την επιστήμη τους συνόδευσαν τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης. Παράλληλα ευχαρίστησε τους φορείς όπως και τις χορηγούς εταιρείες και όλους όσους συνέβαλλαν και υποστήριξαν τις δράσεις μας, στα νησιά.

Η διευθύντρια του ομίλου Όλγα Λιοντοπούλου δήλωσε ότι: διαπιστώθηκε μέσω των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, η ανάγκη των κατοίκων για ενέργειες δευτερογενούς πρόληψης να είναι επιτακτική. Ο καρκίνος του δέρματος και το μελάνωμα μπορούν να προληφθούν έχοντας γίνει έγκαιρη διάγνωση από ιατρούς δερματολόγους. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας με ουσιαστικές και αποτελεσματικές δράσεις στον τομέα της υγείας. Παράλληλα ευχαρίστησε τις Ιατρούς που στάθηκαν αγόγγυστα δίπλα στον όμιλο, τις Επιστημονικές Εταιρείες που έδωσαν την αιγίδα τους, τους Δημόσιους και Δημοτικούς φορείς των νησιών, το Μουσείο Οίνου Σάμου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε .Σάμου «Η Μέλισσα» για την άψογη  συνεργασία τους και την εξαιρετική φιλοξενία τους. Τέλος ευχαρίστησε τις χορηγούς εταιρείες για την υποστήριξη τους στις ενέργειες δράσεις στα νησιά.

Τις δράσεις πλαισίωσαν επίσης, η κυρία Άρτεμις Μηλιάδου, μέλος του ΔΣ  και Υπεύθυνη Ενημέρωσης του ομίλου  όπως και η κυρία Νοχού Μυρτώ, Ψυχολόγος του ΟΕΚΚ- ΑγκαλίαΖΩ

Ευχή όλων μας είναι η συνέχεια τέτοιων δράσεων σε κατοίκους του Ελλαδικού χώρου που το έχουν τόσο ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τις χορηγούς εταιρίες La Roche – Posay, Bristol Myers Squibb, MSD και Sanofi με την ευγενική υποστήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω ενέργειες.