Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την καμπάνια Γυναίκα και Καρκίνος το έτος 2021

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την καμπάνια Γυναίκα και Καρκίνος το έτος 2021.Ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος γιατί ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας λόγω της πανδημίας Covid-19, που έπληξε και πλήττει ακόμα την χώρα μας αλλά και γενικότερα όλη την υφήλιο.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας ότι κανένα από τα αρχικά μας σχέδια δεν ακυρώθηκε και όλες οι δράσεις μας πραγματοποιήθηκαν όπως ακριβώς είχαν σχεδιαστεί και όπως πρόσταζε το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών  που όλοι ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε.

Υλοποιήσαμε τρείς διά ζώσης εκδηλώσεις, τρία webinars και τέσσερα βίντεο γυμναστικής, τα οποία θα παραμείνουν στο κανάλι YouTube για να μπορεί να τα παρακολουθεί ο καθένας όποτε επιθυμεί.

Έγκριτοι επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας πλαισίωσαν τις δράσεις με τις ενημερωτικές τους ομιλίες, αποσαφηνίζοντας και επεξηγώντας τα διάφορα είδη καρκίνου και τους τρόπους πρόληψης και θεραπείας τους.

Παράλληλα, επιστήμονες-αρχαιολόγοι με την συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά σύνδεσαν το παρόν με το παρελθόν στο τομέα της υγείας.

Επιπλέον, με την ανεκτίμητη  βοήθεια της γυμνάστριας και την μαγνητοσκόπηση σετ ασκήσεων προς όφελος όλων, ασθενών και μη, προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας της άθλησης, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κατά την διάρκεια της καμπάνιας διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα του ομίλου μας για διάφορά είδη καρκίνου.

Μέσω των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ομίλου μας θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα θέματα και τους ομιλητές των εκδηλώσεων και στις δύο μορφές που υλοποιήθηκαν , διά ζώσης και ηλεκτρονικά.

Η έναρξη της καμπάνιας ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου 2021, ημέρα παγκοσμίως αφιερωμένη στη γυναίκα, με την παρουσίαση των δύο έργων τέχνης των καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό. Κατά την διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν όλες οι  εκδηλώσεις που προαναφέρθηκαν και η καμπάνια έκλεισε στις 10 Δεκεμβρίου με το webinar που αφορούσε μόνο επαγγελματίες υγείας, μαίες- μαιευτές, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στο έργο του ΑγκαλιάΖΩ και πίστεψαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο.

Το όραμα του ομίλου μας, κανένας μόνος απέναντι στον καρκίνο βρίσκεται πάντα μέσα σε ότι διοργανώνουμε και η καμπάνια μας Γυναίκα και Καρκίνος είχε βασικό της μέλημα να πλησιάσει αυτό μας τον στόχο.