Επιλογή Σελίδας

Πειραιάς, 8 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ θα πραγματοποιήσει καμπάνια με θέμα Γυναίκα και Καρκίνος για όλο το έτος 2021.

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ στέκεται πάντα στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών, για να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασθένεια τους αλλά ταυτόχρονα και όλου του υγιούς πληθυσμού, ώστε να προληφθεί η νόσος όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Με την έναρξη της καμπάνιας για το έτος 2021, Γυναίκα και Καρκίνος σηματοδοτούμε την αναγκαιότητα της πρόληψης  σε όλα τα είδη καρκίνου και μέσα από όλους τους ρόλους της γυναίκας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ασθενής, φροντιστής, επαγγελματίας υγείας, φίλη, μητέρα, κόρη, σύζυγος, εγγονή, σύντροφος συνάδελφος, συνεργάτης αλλά και απλά μία ακροάτρια σε ότι συμβαίνει σε ογκολογικούς ασθενείς ή και σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, όπως και το να θέλει να ενημερωθεί έγκυρα και έγκαιρα σχετικά με την νόσο.

Αυτός είναι ό λόγος που ονομάσαμε την καμπάνια Γυναίκα και καρκίνος και όχι Γυναίκα με καρκίνο.

Επιθυμούμε η καμπάνια να μας αφορά όλους και να προσφέρει γνώσεις αλλά και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα όλων σχετικά με την νόσο.

Η καμπάνια μας θα αποτελείται από διά ζώσης εκδηλώσεις, webinars, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες του ιατρικού χώρου. Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Αρχαιολόγοι θα συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν όσον αφορά την νόσο με ευρήματα από ανασκαφές και μελέτες που υπάρχουν. Τέλος θα υπάρξουν βίντεο γυμναστικής από επαγγελματία γυμνάστρια, τα οποία θα βοηθήσουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής όλων όσων τα παρακολουθήσουν.

Θα υπάρχουν αναρτήσεις των δράσεων που θα ενημερώνουν το κοινό για την ημερομηνία, την ώρα, τον χώρο, την θεματολογία και τους ομιλητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ομίλου μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους εθελοντές που δέχτηκαν να είναι μαζί μας ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί η καμπάνια μας.