Επιλογή Σελίδας
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –ΑγκαλιάΖΩ συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης και πραγματοποίησης δερματολογικών εξετάσεων σπίλων στους κατοίκους ακριτικών νησιών.
Η δράση μας «Χαιρόμαστε τον ήλιο, χωρίς να τον φοβόμαστε! Ελέγξτε τα σημάδια στο δέρμα σας» συνεχίζεται στη Φολέγανδρο και στη Σίκινο, όπου θα πραγματοποιήσουμε Ενημερωτική Ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος και Δερματολογικές Εξετάσεις Σπίλων.

Προσπαθώντας να διευρύνουμε διαρκώς το έργο μας, να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα και ειδικότερα άτομα που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μια άκρως σημαντική και απαραίτητη δράση, που θα περιλαμβάνει την δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων καθώς και την πραγματοποίηση σχετικής ενημερωτικής ομιλίας στη Φολέγανδρο και στη Σίκινο.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

📌 Φολέγανδρος

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 17:00 έως 19:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολεγάνδρου

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Ενημερωτική Εσπερίδα από 20:00 έως 21:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φολεγάνδρου

Τρίτη 19 Ιουνίου

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 16:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολεγάνδρου

📌 Σίκινος

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 12:30 έως 17:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 09:00 έως 13:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου

Το εν λόγω χρονικό διάστημα επιλέγεται καθώς μπορεί να επιτευχθεί η ενημέρωση και η εξέταση του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρξει η προστασία όλων των ατόμων και η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης εν όψει του καλοκαιριού.

Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ προσπαθεί συνεχώς να βοηθά έμπρακτα και να ενημερώνει όλο τον πληθυσμό όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη της χώρας μας για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Ευχή μας είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πρόληψης που θα εφαρμόζεται από όλους και όλες, έτσι ώστε να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν πολλές νόσοι αλλά και να διαγνωστούν έγκαιρα στην περίπτωση που εμφανιστούν.