Επιλογή Σελίδας

Ενημερωτικές Δράσεις

Βασική προτεραιότητα του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της έγκαιρης διάγνωσης αναφορικά με την νόσο του καρκίνου. Για αυτό το λόγο ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ διαθέτει οργανωμένη Ομάδα Ενημέρωσης, η οποία έχει ενεργό δράση, διοργανώνοντας πολλαπλά ενημερωτικά προγράμματα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Σημείο εστίασης των ενημερωτικών προγραμμάτων αποτελεί η έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα ζητήματα του καρκίνου και η επίτευξη διασύνδεσης του εκάστοτε πληθυσμού με δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις της επιστημονικής ογκολογικής κοινότητας. Όλα τα μέλη του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ ενημερώνονται συνεχώς για όλα τα δεδομένα αναφορικά με καινοτόμες μεθόδους θεραπείας, πρωτοπόρες παρεμβάσεις και εξελιγμένες φαρμακευτικές αγωγές, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσουν το κοινό με πλούσιο και έγκυρο υλικό.

Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Προγράμματος Ενημέρωσης αξιοποιούνται επαγγελματίες υγείας, άτομα με εμπειρία  της νόσου του καρκίνου και εκπαιδευμένα μέλη-εθελοντές του Ομίλου μας. Εφαρμόζονται μέθοδοι ενεργητικής μάθησης όπως βιωματική εκπαίδευση ή role playing και γίνεται πάντα προσπάθεια επίτευξης μιας ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό. Δεδομένου ότι ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ διαθέτει πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό για κάθε είδος καρκίνου, όλες οι ενημερωτικές δράσεις μας συνοδεύονται πάντα από τη διανομή σχετικών φυλλαδίων.

Στο πλαίσιο των Ενημερωτικών προγραμμάτων οργανώνονται:

  • Ομιλίες

  • Καμπάνιες

  • Ημερίδες και Συνέδρια

  • Εκστρατείες Ενημέρωσης με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων από Ειδικό Ιατρό

  • Εξορμήσεις με κλιμάκια πολλών ιατρικών ειδικοτήτων για screening πληθυσμού στην Αττική αλλά και στην Περιφέρεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν επιθυμείτε να υλοποιηθεί μια ενημερωτική δράση σχετικά με ζητήματα ογκολογίας και ειδικότερα σχετικά με τα θέματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, σε συνδυασμό με την διεξαγωγή σχετικών προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, όπου είναι δυνατό. Κάθε ενημερωτική δράση διεξάγεται αφιλοκερδώς και πραγματοποιείται στον χώρο που επιθυμείτε.

Μπορείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ 210 4186341 & 210 4181641 είτε να μας αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση oekk@otenet.gr