Επιλογή Σελίδας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –ΑγκαλιάΖΩ ξεκινά και φέτος τις δράσεις ενημέρωσης και πραγματοποίησης δερματολογικών εξετάσεων σπίλων στους κατοίκους ακριτικών νησιών.

Οι δράσεις μας ξεκινούν από τους Αρκιούς, την Πάτμο και τους Λειψούς, όπου θα πραγματοποιήσουμε Ενημερωτική Ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος, το Μελάνωμα και τον Μη μελανοκυτταρικό Καρκίνο του Δέρματος και Δερματολογικές Εξετάσεις Σπίλων.

Προσπαθώντας να διευρύνουμε διαρκώς το έργο μας, να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα και ειδικότερα άτομα που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μια άκρως σημαντική και απαραίτητη δράση, που θα περιλαμβάνει την δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων καθώς και την πραγματοποίηση σχετικής ενημερωτικής ομιλίας στους Αρκιούς, στην Πάτμο και στους Λειψούς.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

📌Αρκιοί

Δευτέρα 22 Μαΐου

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 9:30 έως 14:30 στο Αγροτικό Ιατρείο των Αρκιών

‼️Στους Αρκιούς θα προσέλθουν για εξέταση οι κάτοικοι του Μαραθίου

📌Πάτμος

Τρίτη 23 Μαΐου

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 15:00 στο Κέντρο Υγείας Πάτμου

Ενημερωτική Εσπερίδα από 19:00 έως 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Πάτμου – Πάτμιον

Τετάρτη 24 Μαΐου

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 10:00 έως 16:00 στο Κέντρο Υγείας Πάτμου

📌Λειψοί

Πέμπτη 25 Μαΐου

Ενημερωτική Εσπερίδα από 17:30 έως 18:30 στην Πνευματική Εστία στην κεντρική πλατεία Λειψών.

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 18:30 έως 20:30 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών

Παρασκευή 26 Μαΐου

Δερματολογική Εξέταση Σπίλων από 9:00 έως 13:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών

Το εν λόγω χρονικό διάστημα επιλέγεται καθώς μπορεί να επιτευχθεί η ενημέρωση και η εξέταση του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρξει η προστασία όλων των ατόμων και η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης εν όψει του καλοκαιριού.

Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ προσπαθεί συνεχώς να βοηθά έμπρακτα και να ενημερώνει όλο τον πληθυσμό όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη της χώρας μας για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Ευχή μας είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πρόληψης που θα εφαρμόζεται από όλους και όλες, έτσι ώστε να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν πολλές νόσοι αλλά και να διαγνωστούν έγκαιρα στην περίπτωση που εμφανιστούν.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου και με τον Δήμο Λειψών.
Παράλληλα η δράση μας έχει την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου «Σκεύος Ζερβός» και της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρίας.

Ευχαριστούμε θερμά τις χορηγούς εταιρίες La Roche Posay και Sanofi για την ευγενική υποστήριξη τους.