Κλινική μιας ημέρας

Το πρόγραμμα Κλινικής μιας Ημέρας ξεκίνησε στο νοσοκομείο για να μπορέσει να υποστηρίξει τους ασθενείς που υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες.

Το πρόγραμμα Κλινικής μιας Ημέρας ξεκίνησε στο νοσοκομείο για να μπορέσει να υποστηρίξει τους ασθενείς που υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες. Όλη η διαδικασία της θεραπείας από την αιμοληψία, την αναμονή των εξετάσεων και τη χορήγηση φαρμάκων είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος για τους ασθενείς και για τους συνοδούς τους και απαιτεί συνήθως μεγάλα αποθέματα συναισθηματικών αντοχών.Η συναισθηματική φόρτιση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους μοναχικούς ασθενείς, αυτούς που έρχονται από επαρχία και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον με αποτέλεσμα εκτός από την ασθένεια ν’ αντιμετωπίζουν και τη μοναξιά τους.

Οι εθελόντριες του ΑγκαλιάΖΩ βρίσκονται καθημερινά στην Κλινική Ημέρας δίπλα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία για να ακούσουν όσους θέλουν να μοιραστούν συναισθήματα και αγωνίες προσδίδοντας ένα ανθρώπινο χαρακτήρα στο περιβάλλον της κλινικής. Προσφέρουν καφέ, χυμούς και μπισκότα σαν ελάχιστη προσφορά στις ώρες αναμονής.

Ακτινοθεραπευτική

Στο Πρόγραμμα αυτό όπως και στην Κλινική Ημέρας οι εθελόντριες βρίσκονται καθημερινά στην Τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου «Μεταξά» έχοντας τους ίδιο βασικό σκοπό: Να υπάρχει ένας πιο ανθρώπινος χαρακτήρας στο περιβάλλον του τμήματος με την ανθρώπινη παρουσία εθελοντών που είναι εκεί για να ακούσουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους και να προσφέρουν έναν καφέ, χυμό ως ελάχιστη προσφορά και ευκαιρία για να «έρθουν» πιο κοντά με τους ασθενείς.

Φορητή Δανειστική Βιβλιοθήκη

Οργανωμένη κινητή δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί από τις εθελόντριες της συγκεκριμένης ομάδας δύο φορές την εβδομάδα.

Οι εθελόντριες επισκέπτονται τους θαλάμους τους ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δίνουν την δυνατότητα του δανεισμού βιβλίων αλλά κυρίως «σπάνε» την μονοτονία καθώς είναι εκεί για να ακούσουν τους ασθενείς.

Πίσω στην αρχή