Η Ομάδα Ενημέρωσης του ΟΕΚΚ έχει ενεργό ρόλο σε όλα σχεδόν τα Προγράμματα Ενημέρωσης που υλοποιεί ο ΟΕΚΚ καθώς και σε ημερίδες, ενημερωτικά περίπτερα κλπ όπως επίσης και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αποτελεί Ομάδα-Κλειδί καθώς η ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου είναι από τις προτεραιότητες του ΟΕΚΚ.

Μερικές από τις δράσεις της Ομάδας δίδονται στα παρακάτω παραδείγματα:

Προγράμματα Ενημέρωσης

Ο ΟΕΚΚ εστιάζει στην ενημέρωση για τον καρκίνο και την κινητοποίηση και διασύνδεση του εκάστοτε πληθυσμού με δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

Πραγματοποιούνται σειρά προγραμμάτων και ενημερώσεων σε γενικό και ειδικό πληθυσμό.

Ενδεικτικές δράσεις:

  • Ετήσιο πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, του λάρυγγα, του εντέρου, του μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου στους δήμους Πειραιά, Κερατσινίου, Νικαίας, Κορυδαλλού και Περάματος (το 2001 ορίστηκε από τον φορέα ως«Έτος για καλύτερα ενημερωμένους πολίτες σε θέματα καρκίνου»).
  • Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον καρκίνο σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, Βόλος, Πάτρα, Ξυλόκαστρο, και απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές όπως η Κάσος, Κάρπαθος και πλήθος άλλων όπως η Σκυταλοδρομία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2005, σε 18 πόλεις της Ελλάδας.
  • Πραγματοποιούνται ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια, ενημερωτικές ομιλίες και άλλες δράσεις που βοηθούν στην εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου και την κινητοποίηση του πληθυσμού για έγκαιρη διάγνωση.
  • Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Προγράμματος Ενημέρωσης αξιοποιούνται άτομα με εμπειρία καρκίνου, επαγγελματίες υγείας, καθώς και μέθοδοι ενεργητικής μάθησης (βιωματική εκπαίδευση, role playing κλπ). Παράλληλα διανέμεται έντυπο υλικόγια τον κάθε τύπο καρκίνου
Πίσω στην αρχή