Ομάδα Ενημέρωσης

Η Ομάδα Ενημέρωσης του ΑγκαλιάΖΩ έχει ενεργό ρόλο σε όλα σχεδόν τα Προγράμματα Ενημέρωσης που υλοποιεί το ΑγκαλιάΖΩ καθώς και σε ημερίδες, ενημερωτικά περίπτερα κλπ, όπως επίσης και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αποτελεί Ομάδα-Κλειδί καθώς η ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου είναι μια από τις προτεραιότητες του Αγκαλιάζω.

Μερικές από τις δράσεις της Ομάδας δίδονται στα παρακάτω παραδείγματα:

Προγράμματα Ενημέρωσης

Ο ΟΕΚΚ εστιάζει στην ενημέρωση για τον καρκίνο και την κινητοποίηση και διασύνδεση του εκάστοτε πληθυσμού με δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

Πραγματοποιούνται σειρά προγραμμάτων και ενημερώσεων σε γενικό και ειδικό πληθυσμό.

Ενδεικτικές δράσεις:

  • Πανελλαδικές καμπάνιες ενημέρωσης και πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του προστάτη και καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα).
  • Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον καρκίνο σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, Βόλος, Πάτρα, Ξυλόκαστρο, και απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές όπως η Κάσος, Κάρπαθος και πλήθος άλλων όπως η Σκυταλοδρομία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2005, σε 18 πόλεις της Ελλάδας.
  • Πραγματοποιούνται ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια, ενημερωτικές ομιλίες και άλλες δράσεις που βοηθούν στην εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου και την κινητοποίηση του πληθυσμού για έγκαιρη διάγνωση.
  • Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Προγράμματος Ενημέρωσης αξιοποιούνται άτομα με εμπειρία καρκίνου, επαγγελματίες υγείας, καθώς και μέθοδοι ενεργητικής μάθησης (βιωματική εκπαίδευση, role playing κλπ). Παράλληλα διανέμεται έντυπο υλικό για τον κάθε τύπο καρκίνου.

Ομάδα εκδηλώσεων

Το ΑγκαλιάΖΩ σαν μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση δεν διαθέτει σταθερούς πόρους για τα Προγράμματά του και τις Δράσεις του πέρα από τις δωρεές των μελών του και διαφόρων Χορηγιών.

Για αυτό το λόγο διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις κυρίως ψυχαγωγικού χαρακτήρα ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα για τους σκοπούς του Ομίλου.

Αυτές οι εκδηλώσεις σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από εθελοντές που συμμετέχουν στην ομάδα εκδηλώσεων.

Πέρα όμως  από συλλογή χρημάτων τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί επιτελούν και ένα άλλο σκοπό, αυτό της ενημέρωσης του κόσμου για το ΑγκαλιάΖΩ και την απομυθοποίηση του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΑγκαλιάΖΩ καθημερινά στο 210-4181641.

Πίσω στην αρχή