Αράτου 21 (5ος όροφος), Πάτρα –  Τηλ./Φαξ 2610-226122

Το Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» ιδρύθηκε στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2003 με σκοπό την εφαρμογή των προγραμμάτων του Ομίλου στον Ν. Αχαΐας, αρχής γενομένης από την εφαρμογή του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Παραρτήματος Ν. Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Στη συνέχεια διεύρυνε τη δράση του με το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντριών του Παραρτήματος οι οποίες σήμερα στηρίζουν τα προγράμματα του μέσα από τις δύο πρώτες ομάδες εθελοντών του Παραρτήματος: Ομάδα Έγκαιρης Διάγνωσης, Ομάδα Εκδηλώσεων

Έχει ήδη 167 μέλη, πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή, επαγγελματία Κοινωνική Λειτουργό με εποπτικό και συμβουλευτικό ρόλο στις δράσεις του και γραμματέα για τη διοικητική στήριξή του.

Στον Όμιλο μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ή να ενισχύσει με οποιοδήποτε τρόπο τα προγράμματά του.

Κατά την διάρκεια του έτους πραγματοποιείται εκπαιδευτικό σεμινάριο των εθελοντών του Ομίλου στην Πάτρα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο με τη συμμετοχή του στις οργανωμένες με επιστημονικό τρόπο ομάδες εθελοντών του.

Επίσης, λειτουργεί το πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου με την διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων, λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων στο Δήμο Πατρέων και σε Περιφερειακούς Δήμους ( π.χ. Δήμος Μεσσάτιδος, Δήμος Ρίου, Δήμος Διακοπτού, Δήμος Τριταίας,) του Ν. Αχαΐας και σε Γειτονικούς Νομούς ( π.χ. Δήμος Βάρδας, Δήμος Κυπαρρισίας). Παράλληλα οργανώνει εκδηλώσεις ( κοινωνικές, ψυχαγωγικές, κ.ά. ) για τα μέλη και τους φίλους του που στοχεύουν άμεσα στην ενημέρωση του κοινού για το έργο του Ομίλου και την διεύρυνση του ανθρώπινου δυναμικού του & έμμεσα στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την απομυθοποίηση του.

Το Παράρτημα συμμετέχει τέλος σε προγράμματα ή και δράσεις που υλοποιούνται από την έδρα του Ομίλου στον Πειραιά όπως π.χ. η Πανελλήνια Ραδιοφωνική Σκυταλοδρομία( Σεπτέμβριος 2005), Εκστρατεία Breast Friend ( Οκτώβριος 2006 ), Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια» Άξονας 1, Μέτρο 4 ( 2006-2008 ), Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» Άξονας 1, Μέτρο 6 κ.ά.

Πρόεδρος: Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη
Αντιπρόεδρος: Αικατερίνη Ασημακοπούλου
Γραμματέας: Φανή Διαμαντοπούλου
Ταμίας: Αδαμαντία Δημοπούλου
Μέλος: Ράνια Γεωργιάδη
Μέλος: Βασιλική Νικολοπούλου
Μέλος: Γεωργία Παπαθανασοπούλου
Κοινωνικός Λειτουργός: Παναγιώτης Μαγκαφάς

 

Πίσω στην αρχή