29
Ιούν
2017

Εκδήλωση ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα

Comments : 0

Στις 15 Ιουνίου, το παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, κλείνοντας ένα κύκλο ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολύκεντρο με θέμα «Ηλιος και Δέρμα: Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Προστασία και εξέταση σπίλων για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος». Ομιλήτρια, η δερματολόγος, κ. Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, η οποία εξήγησε τους κινδύνους αναλυτικά και απάντησε στις ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού.
Η πρόεδρος του παραρτήματος, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κο Χάρη Βαβουρανάκη, ο οποίος στήριξε ολόθερμα την δράση αυτή του Αγκαλιά-ΖΩ. Στη συνέχεια, η πρόεδρος παρουσίασε την κα Μαρία Δρακάκη, Περιφερειακή Σχολική Σύμβουλο Κρήτης, η οποία συγκίνησε το κοινό με την δική της εμπειρία με το μελάνωμα και έδωσε το στίγμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Εν συνεχεία, έγινε παρουσίαση των νέων εθελοντών του παραρτήματος Αγκαλιά-ΖΩ: του Φιλίππου Μαράκη, εθελοντή φωτογράφου και της Μαρίας Καλυβιανάκη, Λογίστριας, η οποία μοιράστηκε τη συνταρακτική εμπειρία της με τον καρκίνο πριν 4 χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και ιδρυτή της PHOTOAID, κο Γιώργο Ξηρογιάννη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την κάλυψη της εκδήλωσης.
Την βραδιά έκλεισε η έκπληξη της προέδρου, όπου μια ομάδα 28 παιδιών του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού τραγούδησαν με την συνοδεία μαντολίνου, μπουζουκιού,κιθάρας και αρμονίου τραγούδια των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή του κοινού. Στο τέλος της βραδιάς μοιράστηκαν άφθονα αντιηλιακά σε κομψές σακουλίτσες, προσφορά φαρμακευτικών εταιρειών.

Πίσω στην αρχή