14
Ιούν
2017

Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Comments : 0

Το παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ διοργάνωσε το μήνα Ιού νιο δράσεις αφιερωμένες στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Για την πρώτη δράση «Τρέχω για τη Ζωή», εθελοντές, μέλη και φίλοι του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου έτρεξαν από 1 έως 5 χιλιόμετρα ενημερώνοντας το κοινό για το Μελάνωμα και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Εν συνεχεία, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη και η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ενημέρωσαν το κοινό για την σημασία της πρόληψης.
Τρίτη δράση, η ενημέρωση στην Πλατεία Κορνάρου, μπροστά στο Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο «ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ», που με τα φρεσκοψημμένα γλυκά τους «γλύκαναν» τον τρόπο της ενημέρωσης για ένα δύσκολο θέμα οπως είναι ο καρκίνος.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο τμήμα Νοσηλευτών, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο νεαρό κοινό.
Τέλος, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, ενημέρωσε το κοινό με ομιλία της με θέμα «Ήλιος και δέρμα, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και μελάνωμα», στο Πολυκέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τη PHOTO AID και τους εθελοντές του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης για την προσφορά τους.
#AgaliaZO#SkinCancer#Melanoma

 

Πίσω στην αρχή