24
Ιαν
2018

Η Novartis, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑγκαλιάΖΩ και το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., παρουσιάζει μια πρωτοποριακή καμπάνια για το μελάνωμα.

Comments : 0

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου, 2018 – Η Novartis, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, δημιουργεί μια καινοτόμo διαδικτυακή καμπάνια με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  του μελανώματος, αλλά και την εμψύχωση και ενημέρωση ασθενών και φροντιστών.

 

Η καμπάνια Melanoma B aware Greece αποτελεί μια πρωτοβουλία της τμήματος Oγκολογίας της εταιρείας Novartis, υπό την αιγίδα της Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και με την υποστήριξη του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

 

Η Novartis, θέλοντας να αγγίξει και να ενημερώσει τους νέους γύρω από το μελάνωμα, δημιουργεί μια στοχευμένη καμπάνια με κύριο όχημά της το τατουάζ. Οι νέοι πολύ συχνά επιλέγουν να σημαδέψουν το σώμα τους με κάποιο τατουάζ από δική τους επιλογή, εκφράζοντας κάτι σημαντικό για τους ίδιους. H Novartis, βασιζόμενη σε αυτή την τάση, δημιουργεί μια καμπάνια που αντιπαραβάλει την επιλογή ενός ατόμου να έχει τατουάζ με κάποιον που αντίστοιχα έχει ένα μόνιμο σημάδι από τη νόσο του μελανώματος, ένα σημάδι που δεν το έχει επιλέξει.

 

Η καμπάνια απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους νέους ανθρώπους και σε αυτό το πλαίσιο θα χρησιμοποιήσει ως βασικό κανάλι για τη διάδοση των μηνυμάτων της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της σελίδας

@MelanomaBawareGreece https://www.facebook.com/MelanomaBawareGreece/.

 

Γνωστές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο με τατουάζ θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της εκστρατείας και θα κινητοποιήσουν το ευρύ κοινό για έγκαιρη διάγνωση, μέσω video και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης.

 

Αξίζει, επίσης, να τονίσουμε, ότι η καμπάνια υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της πρόληψης και της εξέτασης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ο κος Ιωάννης Μπουκοβίνας Παθολόγος-Ογκολόγος και  Πρόεδρος της  Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, τόνισε ότι «Το μελάνωμα αποτελεί τη σοβαρότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο. Η έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και η άμεση αντιμετώπισή του σώζουν ζωές. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας κάνουν να υποπτευθούμε ότι κάποιος σπίλος έχει αρχίσει να διαφοροποιείται, όπως είναι η αλλαγή του μεγέθους, του χρώματος, η ύπαρξη διχρωμίας, η αλλαγή του σχήματος, η εξέλκωση, η φαγούρα κλπ. Η ανάγκη για πρόληψη, λοιπόν, είναι επιτακτική και πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη καμπάνια θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενημέρωση του νεανικού κοινού».

 

Από την πλευρά των ασθενών, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ», κα. Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, δήλωσε: «Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, με  42 χρόνια δράσης στον χώρο του Καρκίνου και με την υλοποίηση πανελλήνιων δράσεων  για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει μια τόσο σημαντική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος είναι ραγδαία και συνεπώς η ανάγκη ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση  είναι πλέον επιβεβλημένη ».

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», κα. Ζωή Γραμματόγλου, πρόσθεσε: «Η ενημέρωση των νέων σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του μελανώματος και η πρώιμη ανίχνευση είναι ύψιστης σημασίας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι μέσα από αυτή την καμπάνια εμψυχώνονται και ενημερώνονται οι διαγνωσμένοι ασθενείς αλλά και οι φροντιστές, που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη».

 

Η κα. Άννα Μουρίκη, υπεύθυνη επικοινωνίας στο τμήμα ογκολογίας της Novartis Hellas, συμπλήρωσε, «Διαλέξαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κύριο όχημα για την ενημέρωση των νέων και όχι μόνο, σχετικά με το μελάνωμα, γιατί πιστεύουμε ότι  οι νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις είναι σημαντικές όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών αλλά και στην βελτίωση της ενημέρωσης και επικοινωνίας του κοινού, των ασθενών και των φροντιστών τους σχετικά με θέματα υγείας. Με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή συνεχίζουμε την υλοποίηση ενημερωτικών καμπανιών για σοβαρά νοσήματα».

 

 

 

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας που καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών και της κοινωνίας. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εν λόγω αναγκών: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμιατρικά προϊόντα και χαμηλού κόστους γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα.  Η Novartis κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε αυτούς τους τομείς.  Το 2016, ο Όμιλος σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 48,5 δις δολαρίων ΗΠΑ, ενώ οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο ανήλθαν σε 9,0 δις δολάρια ΗΠΑ περίπου. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 121.000 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης. Τα προϊόντα της Novartis είναι διαθέσιμα σε περίπου 155 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.

 

 

 

# # #

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Άννα Μουρίκη

Τηλ: 210 2897238

anna.mouriki@novartis.com

www.novartis.gr  

16
Ιαν
2018

Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Ενημερώσου – Προφυλάξου – Εμβολιάσου / Αίγινα

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, που διοργάνωσε ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Την 1η Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα στα Γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας με ομιλία από την γιατρό κ. Ξένια Χρυσανθακοπούλου, με θέμα «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Ενημερώσου – Προφυλάξου – Εμβολιάσου» και με ομιλία από την πρόεδρο του ομίλου μας κ. Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου με θέμα «»Οι ανασταλτικοί παράγοντες στην Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας».Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν 23 δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο κέντρο υγείας Αίγινας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες! Ήταν ευχάριστη η έκπληξη μας όταν μάθαμε πως η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και παιδίατρος κ. Ευαγγελία Γελαδάκη και η μαία κ. Κάιτη Τζίμη, διοργανώνουν ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και συλλόγους γονέων για την σημασία του εμβολιασμού κατά του ιού HPV, πραγματοποιώντας δεκάδες εμβόλια ετησίως! Επίσης, καθημερινά πραγματοποιούν δωρεάν Τεστ Παπ και ψηλάφηση μαστών! Ευχόμαστε το παράδειγμα τους να βρει μιμητές!

04
Ιαν
2018

3ο Φόρουμ Act Together Against Cancer

Comments : 0

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 3ο Φόρουμ Act Together Against Cancer, από τη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb, στο Electra Palace στην Αθήνα.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ επαγγελματιών υγείας και συλλόγων ασθενών, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της υπεράσπισης των ασθενών, για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης με σκοπό τη δημιουργία αποτελεσματικής και βιώσιμης φροντίδας των ασθενών με καρκίνο.
Στο πλαίσιο του φόρουμ, η πρόεδρος του Ομίλου, κ. Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, παρουσίασε την καλή πρακτική του Ομίλου για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα.

Πίσω στην αρχή