30
Μαΐ
2017

27 & 28 Μαϊου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στο Μουζάκι και στο Αγναντερό

Comments : 0

Πρώτη στάση της φετινής δράσης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, το Μουζάκι και το Αγναντερό του Νομού Καρδίτσας!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φανή Τσιρογιάννη και τον κ. Δημήτρη Φραγκόπουλο, Πρόεδρο και Γεν. Διευθυντή αντίστοιχα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και συνεισφορά τους.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον ιατρό δερματολόγο – αφροδισιολόγο, Δρ. Άρη Μπαλιάκο, ο οποίος ενημέρωσε και εξέτασε το κοινό και τον ιατρό γαστρεντερολόγο και Διευθυντή του ΠΕΔΥ Καρδίτσας, Δρ. Στ. Καλοχέρη για τη στήριξή του στην όλη δραση μας.
Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Σ. Φωτίου, ιδιοκτήτη της “Υπεραγοράς Σ. Φωτίου Α.Ε.” για την προώθηση των flyers της καμπάνιας και για την υπέροχη και ζεστη φιλοξενία του.

 

 

 

24
Μαΐ
2017

Δελτίο Τύπου – Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

Comments : 0

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί και φέτος εκστρατεία

για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος

και του Μελανώματος

 

Κάτοικοι 6 πόλεων και χωριών της χώρας θα ενημερωθούν το διάστημα

27 Μαϊου έως 24 Ιουνίου 2017, στην εκστρατεία που υλοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά

 

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017 – Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί για 13η συνεχόμενη χρονιά  την εκστρατεία για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί έξι (6) πόλεις και χωριά της περιφέρειας.

Για 2η χρονιά, ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ εστιάζει στην ενημέρωση πληθυσμών οι οποίοι εργάζονται υπό παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς) και ως εκ τούτου αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος. Γι’ αυτό το λόγο, η διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) στους ενδιαφερόμενους πολίτες από εξειδικευμένους ιατρούς ογκολόγους, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία και υπό την Αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων.

Το φετινό πρόγραμμα της εκστρατείας περιλαμβάνει τις εξής πόλεις και χωριά:

27 Μαϊου 2017:                      Μουζάκι (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

28 Μαϊου 2017:                      Αγναντερό (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

10 & 11 Ιουνίου 2017:            Ζαγορά Πηλίου (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου)

17 Ιουνίου 2017:                     Μύτικας (Δήμος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας)

18 Ιουνίου 2017:                     Νήσος Κάλαμος (Δήμος Λευκάδος)

23 & 24 Ιουνίου 2017:            Χώρα Άνδρου

 

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ κα Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, αναφέρει σχετικά με την δράση: “Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί με συνέπεια εκστρατείες ενημέρωσης και εξέτασης των πολιτών πανελλαδικά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος υλοποιούμε την δράση μας για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος η οποία πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά. Με τον δείκτη υγείας του πληθυσμού να φθίνει λόγω των οικονομικών συνθηκών, πιστεύουμε πως το έργο μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς η πρόληψη αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα για την αναστροφή αυτής της εικόνας. Ο ήλιος είναι ευλογία για την χώρα μας αλλά και κίνδυνος, ειδικότερα για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο λόγω της εργασίας τους. Ιδιαίτερα, εάν δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εάν δεν έχουν εντάξει τον δερματικό έλεγχο στο τακτικό τσεκ απ που πραγματοποιούν. Τα νέα γι’ αυτό το είδος καρκίνου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς θεραπείες της ανοσο-ογκολογίας έχουν αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών και έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Στόχος του ΑγκαλιάΖΩ είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε συνολικά την διαχείριση και την στάση ζωής απέναντι στον «Καρκίνο», για τον κάθε άνθρωπο!”.

Ο κος Νικόλαος Καρβούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, αναφερόμενος στην ιατρική διάσταση του καρκίνου του δέρματος και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνει: “Ο καρκίνος του δέρματος και το κακόηθες μελάνωμα είναι σχετικά εύκολα αναγνωρίσιμες νεοπλασίες και έχουν ποικίλης βαρύτητος πρόγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση τους χειρουργικά, παρέχει σε πολλούς μη διηθητικούς όγκους  την οριστική ίαση. Σε βαρείας πρόγνωσης διηθητικούς – μεταστατικούς όγκους και ειδικά στο κακόηθες μελάνωμα η πρόοδος της ανοσο-ογκολογίας τα τελευταία χρόνια, δίνει για πρώτη φορά αισιόδοξα μηνύματα. Καθώς υπάρχει έντονη συσχέτιση της ανάπτυξης των όγκων αυτών με  την ηλιακή ακτινοβολία, η ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να αρχίζει με την προφύλαξη και να συνεχίζεται με τα σημεία αναγνώρισης μιας αρχόμενης νεοπλασίας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το έργο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, με τα προγράμματα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου”.

Ο κος Νικόλαος Γ. Σταυριανέας, Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Δερματολογίας, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος, ανάφερε πως “Ο ήλιος αποτελεί τον σημαντικότερο καρκινογενετικό παράγοντα και στους καρκίνους του δέρματος αλλά και του μελανώματος. Εάν αντιληφθούμε ότι μία ελιά μας αλλάξει χαρακτηριστικά μεγέθους, χρώματος, σχήματος, αμέσως τη δείχνουμε τον δερματολόγο μας για να εκτιμηθεί η πιθανή μετατροπή της σε μελάνωμα. Άτομα που έχουν πάνω από 70 – 100 ελιές στο σώμα τους πρέπει να τις παρακολουθούν τακτικά και να κάνουν περιοδικές χαρτογραφήσεις. Καθώς το μελάνωμα δίνει μεταστάσεις εσωτερικές στα διάφορα όργανα, εάν διαγνωσθεί εγκαίρως και αφαιρεθεί άμεσα, η ζωή μας δεν θα διατρέχει κίνδυνο. Περαιτέρω, εάν διαπιστώσουμε ύπαρξη ογκιδίου ή έλκωσης που δεν θεραπεύεται πάνω από 2 μήνες, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για να αποκλείσουμε την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε την μεγάλη ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας – ιδιαίτερα τους μήνες  Ιούλιος & Αύγουστος μεταξύ 11.00 – 16.00, να χρησιμοποιούμε σωστά τα αντηλιακά μας σύμφωνα με τις υποδείξεις του δερματολόγου μας, να είμαστε στη σκιά, να ντυνόμαστε μετά το μπάνιο και να φοράμε καπέλο και σκούρα γυαλιά. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα χρειάζεται να προσέχουν ακόμη περισσότερο”.

Την εκστρατεία στηρίζει φέτος το νοσοκομείο ΕΑΝΠ Μεταξά, με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων.

 

Χορηγοί της εκστρατείας είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Bristol Myers Squibb και Roche Hellas.

 

-//-

 

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

  • τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341
  • την κα Πέγκυ Μουντζούρη, 6945 150316

 

04
Μαΐ
2017

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στο Αγκίστρι

Posted By :
Comments : 0

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στο Αγκίστρι

στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Αθήνα, 3 Μαΐου 2017 – Στο Αγκίστρι βρέθηκε την Τρίτη, 2 Μαΐου ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ανταποκρινόμενος για 3 η συνεχόμενη χρονιά στην πρόσκληση του Δήμου Αγκιστρίου για ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη σε ό,τι αφορά στον καρκίνο. Το θέμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης ήταν ο καρκίνος του παχέος εντέρου, μέσα από το μήνυμα «Ξενάγηση ζωής, διαδρομή πρόληψης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την οποία παρακολούθησαν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγκιστρίου, μίλησαν οι κ.κ. Ιωάννης Αθανασίου – Δήμαρχος Αγκιστρίου, Άρτεμις Λαβούτα – Δημοτική Σύμβουλος και Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου, Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου – Πρόεδρος του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, Dr. Σταύρος Καρακατσάνης – Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Στυλιανή Παπαντωνίου – Αγροτική Ιατρός.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο διάγνωσης των συμπτωμάτων που μπορούν να προσβάλλουν το παχύ έντερο, και «ξενάγηση» στο τρισδιάστατο φουσκωτό ομοίωμα του παχέος εντέρου. Μέσα από την διαδρομή αυτή, κάτοικοι και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν τόσο την κατάσταση ενός υγιούς παχέος εντέρου, όσο και την μορφολογία των ασθενειών του.

Ο κος Ιωάννης Αθανασίου, ανάφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, ένας οργανισμός με σημαντικό, πλούσιο και διαρκές έργο, είναι και φέτος μαζί μας. Ανταποκρινόμενοι για 3 η συνεχόμενη χρονιά στις ανάγκες του τόπου μας για ενημέρωση για κάθε μορφή καρκίνου, υποστηρίζετε έμπρακτα το ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχιση του έργου σας».

Η κα Άρτεμις Λαβούτα είπε για την πρωτοβουλία του Δήμου: «ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας συνηθισμένος τύπος καρκίνου, με αρκετά υψηλά ποσοστά επιβίωσης εάν εντοπισθεί και διαγνωσθεί έγκαιρα. Η σημερινή ημερίδα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου μας για να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι σε θέματα υγείας, βάζοντας στην θέση του έμφυτου φόβου μας, την πρόληψη».

Η κα Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, ανάφερε «Ανταποκρινόμαστε κάθε χρόνο στην πρόσκληση του Δήμου Αγκιστρίου με ιδιαίτερη χαρά και έντονο αίσθημα ευθύνης. Όχι μόνο γιατί το έργο μας έχει να κάνει με την κινητοποίηση του πληθυσμού για την πρόληψη και απομυθοποίηση του καρκίνου, αλλά και γιατί αναγνωρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης για την πρόληψη, των περιοχών της χώρας με μικρότερο πληθυσμό. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στον Όμιλό μας και προσδοκούμε να αξιοποιηθεί η σημερινή ημέρα θετικά για τις ζωές των κατοίκων του νησιού και των οικογενειών τους».

Η κα Στυλιανή Παπαντωνίου, μέσα από την εμπειρία της ως Αγροτική ιατρός είπε: «Η συμμετοχή των κατοίκων στην σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Χαίρομαι ως ιατρός, τόσο γιατί έχει αξιολογηθεί σωστά από τον ντόπιο πληθυσμό η σημασία της ενημέρωσης για πρόληψη, όσο και γιατί σήμερα δίδεται η ευκαιρία να φυτευτεί αυτός ο σπόρος και στην επόμενη γενιά».

Ο Dr. Σταύρος Καρακατσάνης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επιδημιολογία του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τις παραμέτρους που αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής αυτού του οργάνου στον άνθρωπο. Χαρακτηριστικά, ανάφερε: «Ο καρκίνος του παχέως εντέρου ψηφίστηκε ως πρώτη αιτία θανάτου για το 2016 ενώ αποτελεί την 3 η σε συχνότητα παγκόσμια. Κάθε χρόνο εμφανίζονται 100.000 νέα περιστατικά, για την αποφυγή των οποίων, το Α και το Ω είναι η πρόληψη. Η ηλικία, η παχυσαρκία, η διατροφή, είναι ουσιώδεις παράμετροι για την ανάπτυξη ή όχι καρκίνου στο παχύ έντερο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην κληρονομικότητα, όπου κατά ένα περίπου ποσοστό 75%, συγγενείς Α’ βαθμού μπορεί να επηρεάζονται. Οι εξετάσεις πρόληψης για αυτή την ομάδα πληθυσμού, πρέπει να ξεκινούν οπωσδήποτε σε ηλικία νωρίτερη κατά 10 χρόνια, της ηλικίας κατά την οποία εμφάνισε τη νόσο ο γονέας ή αδελφός».

 

 

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341

Πίσω στην αρχή