default-logo
20
Ιούλ
2017

Το ΑγκαλιάΖΩ στο 2ο Συνέδριο «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου: Βέλτιστη Κλινική Πρακτική vs. Οικονομικοί Περιορισμοί»

Comments : 0

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου ΕΛ.Ι.Ε.Κ., υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Ε.Ο.Π.Ε., διοργάνωσε το 2ο Συνέδριο «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου: Βέλτιστη Κλινική Πρακτική vs. Οικονομικοί Περιορισμοί», στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Τον Όμιλο εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος, κα Μανιώ Κορλέτη, η οποία συμμετείχε στο Προεδρείο «Ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο τελικού σταδίου» και ως σχολιάστρια του «Cancer Observatory: Η διαδρομή του καρκινοπαθούς».

Το συνέδριο παρακολουθήσαν ιατροί συναφών ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, κυβερνητικοί παράγοντες, οικονομολόγοι υγείας καθώς και διάφορες άλλες συναφείς κατηγορίες επιστημόνων.

29
Ιούν
2017

23 & 24 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στην Άνδρο

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε και η τελευταία δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στην Άνδρο, στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: η δερματολόγος – αφροδισιολόγος, κα Μαρουσώ Καλοπλάστου και η παθολόγος – ογκολόγος και επιμελήτρια Α’ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, κα Άννα Κουμαριανού, οι οποίες ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό. Τις ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην όλη δράση μας!

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο της Άνδρου και το Δημοτικό Θέατρο Άνδρου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και συνεισφορά τους στη δράση και την εταιρεία Golden Star Ferries για την ευγενική χορηγία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

Ευχαριστούμε τις εθελόντριες του Ομίλου, που προσέφεραν τα μέγιστα στη φετινή δράση για την ενημέρωση του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

29
Ιούν
2017

Εκδήλωση ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα

Comments : 0

Στις 15 Ιουνίου, το παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, κλείνοντας ένα κύκλο ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολύκεντρο με θέμα «Ηλιος και Δέρμα: Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Προστασία και εξέταση σπίλων για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος». Ομιλήτρια, η δερματολόγος, κ. Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, η οποία εξήγησε τους κινδύνους αναλυτικά και απάντησε στις ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού.
Η πρόεδρος του παραρτήματος, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κο Χάρη Βαβουρανάκη, ο οποίος στήριξε ολόθερμα την δράση αυτή του Αγκαλιά-ΖΩ. Στη συνέχεια, η πρόεδρος παρουσίασε την κα Μαρία Δρακάκη, Περιφερειακή Σχολική Σύμβουλο Κρήτης, η οποία συγκίνησε το κοινό με την δική της εμπειρία με το μελάνωμα και έδωσε το στίγμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Εν συνεχεία, έγινε παρουσίαση των νέων εθελοντών του παραρτήματος Αγκαλιά-ΖΩ: του Φιλίππου Μαράκη, εθελοντή φωτογράφου και της Μαρίας Καλυβιανάκη, Λογίστριας, η οποία μοιράστηκε τη συνταρακτική εμπειρία της με τον καρκίνο πριν 4 χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και ιδρυτή της PHOTOAID, κο Γιώργο Ξηρογιάννη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την κάλυψη της εκδήλωσης.
Την βραδιά έκλεισε η έκπληξη της προέδρου, όπου μια ομάδα 28 παιδιών του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού τραγούδησαν με την συνοδεία μαντολίνου, μπουζουκιού,κιθάρας και αρμονίου τραγούδια των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή του κοινού. Στο τέλος της βραδιάς μοιράστηκαν άφθονα αντιηλιακά σε κομψές σακουλίτσες, προσφορά φαρμακευτικών εταιρειών.

21
Ιούν
2017

17 & 18 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στον Μύτικα και στον Κάλαμο

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στον Μύτικα (Δήμος Ξηρομέρου) και στον Κάλαμο (Δήμος Λευκάδας), στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, η Χειρουργός – Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, κα Ελευθερία Ιγνατιάδου και η Πλαστικός Χειρουργός, κα Πάτυ Αναγνωστοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην όλη δράση μας!

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά: τον κ. Γεράσιμο Γιαννιώτη, Αναπληρωτή Διοικητή ΕΑΝΠ Μεταξά, την κα Βέρρη Ιωάννα, Πρόεδρο Κοινότητας Μύτικα, τον κ. Ιωάννη Κανδηλιώτη, Πρόεδρο Κοινότητας Καλάμου και τον κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη, Αντιδήμαρχο Καλάμου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στη δράση.

21
Ιούν
2017

10 & 11 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στη Ζαγορά

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στη Ζαγορά, στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Χειρουργός – Ογκολόγος και Συντονιστής Διευθυντής Α’ Χειρουργικού Τμήματος ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Ιωάννης Σπηλιώτης και ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους στην όλη δράση μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά για την εξαιρετική συμμετοχή τους και πολύτιμη συνεισφορά τους: τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον Γυμνασιάρχη του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς Μαγνησίας, κ. Ιωάννη Ζήκο, την κα Συμεωνίδου από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, την κα Χριστίνα Χατζηνικολάου, τον κ. Σάββα Γρηγορίου και τον κ. Βαγγέλη Στρατίκη από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Επίσης, ευχαριστούμε τους ιερείς των Ι. Ν. Αγ. Κυριακής και Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς που έσπευσαν να ενημερώσουν τους πιστούς για τη δράση αυτή και τον Πρόεδρο του αγροτικού Συνεταιρισμού «ΖΑΓΟΡΙΝ», κ. Λάσκο Αντώνιο.

 

14
Ιούν
2017

Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Comments : 0

Το παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ διοργάνωσε το μήνα Ιού νιο δράσεις αφιερωμένες στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Για την πρώτη δράση «Τρέχω για τη Ζωή», εθελοντές, μέλη και φίλοι του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου έτρεξαν από 1 έως 5 χιλιόμετρα ενημερώνοντας το κοινό για το Μελάνωμα και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Εν συνεχεία, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη και η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ενημέρωσαν το κοινό για την σημασία της πρόληψης.
Τρίτη δράση, η ενημέρωση στην Πλατεία Κορνάρου, μπροστά στο Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο «ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ», που με τα φρεσκοψημμένα γλυκά τους «γλύκαναν» τον τρόπο της ενημέρωσης για ένα δύσκολο θέμα οπως είναι ο καρκίνος.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο τμήμα Νοσηλευτών, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο νεαρό κοινό.
Τέλος, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, ενημέρωσε το κοινό με ομιλία της με θέμα «Ήλιος και δέρμα, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και μελάνωμα», στο Πολυκέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τη PHOTO AID και τους εθελοντές του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης για την προσφορά τους.
#AgaliaZO#SkinCancer#Melanoma

 

06
Ιούν
2017

Ήλιος & Δέρμα – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:30μμ, το παράρτημα του ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλέιου Κρήτης διοργανώνει ομιλία για τον κίνδυνο της υπερέκθεσης στον Ηλιο και το μελάνωμα στο Πολυκέντρο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και την εκδήλωση θα καλύψει φωτογραφικά ο εθελοντικός σύλλογος ΜΚΟ PHOTOAID. Η ιατρός δερματολόγος, κα Παπαχατζάκη Ηλέκτρα, εξηγεί ολα οσα πρέπει να προσέχετε και απαντά στις ερωτήσεις σας.

 

06
Ιούν
2017

«Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή” – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, την Παγκόσμια δράση «Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή”. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και υποστηρίζεται από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου.

Η δράση αυτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Με αφορμή τον αγώνα δρόμου στο Seattle, που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για το Μελάνωμα, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα. Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο τρέχουμε στη μνήμη της Ζωής με σκοπό να υποστηρίξουμε την έρευνα ενάντια στο μελάνωμα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00μμ, με εκκίνηση στο Δημοτικό πάρκινγκ έναντι ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ.
Διαδρομή:
– 6 χλμ. χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα
– Τρέξιμο 2 στροφών για ενήλικες
– Πεζοπορία
– Ποδήλατο
– 3 χλμ για παιδιά

Με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

30
Μαΐ
2017

27 & 28 Μαϊου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στο Μουζάκι και στο Αγναντερό

Comments : 0

Πρώτη στάση της φετινής δράσης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, το Μουζάκι και το Αγναντερό του Νομού Καρδίτσας!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φανή Τσιρογιάννη και τον κ. Δημήτρη Φραγκόπουλο, Πρόεδρο και Γεν. Διευθυντή αντίστοιχα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και συνεισφορά τους.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον ιατρό δερματολόγο – αφροδισιολόγο, Δρ. Άρη Μπαλιάκο, ο οποίος ενημέρωσε και εξέτασε το κοινό και τον ιατρό γαστρεντερολόγο και Διευθυντή του ΠΕΔΥ Καρδίτσας, Δρ. Στ. Καλοχέρη για τη στήριξή του στην όλη δραση μας.
Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Σ. Φωτίου, ιδιοκτήτη της “Υπεραγοράς Σ. Φωτίου Α.Ε.” για την προώθηση των flyers της καμπάνιας και για την υπέροχη και ζεστη φιλοξενία του.

 

 

 

24
Μαΐ
2017

Δελτίο Τύπου – Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

Comments : 0

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί και φέτος εκστρατεία

για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος

και του Μελανώματος

 

Κάτοικοι 6 πόλεων και χωριών της χώρας θα ενημερωθούν το διάστημα

27 Μαϊου έως 24 Ιουνίου 2017, στην εκστρατεία που υλοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά


 

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017 – Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί για 13η συνεχόμενη χρονιά  την εκστρατεία για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί έξι (6) πόλεις και χωριά της περιφέρειας.

Για 2η χρονιά, ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ εστιάζει στην ενημέρωση πληθυσμών οι οποίοι εργάζονται υπό παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς) και ως εκ τούτου αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος. Γι’ αυτό το λόγο, η διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) στους ενδιαφερόμενους πολίτες από εξειδικευμένους ιατρούς ογκολόγους, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία και υπό την Αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων.

Το φετινό πρόγραμμα της εκστρατείας περιλαμβάνει τις εξής πόλεις και χωριά:

27 Μαϊου 2017:                      Μουζάκι (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

28 Μαϊου 2017:                      Αγναντερό (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

10 & 11 Ιουνίου 2017:            Ζαγορά Πηλίου (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου)

17 Ιουνίου 2017:                     Μύτικας (Δήμος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας)

18 Ιουνίου 2017:                     Νήσος Κάλαμος (Δήμος Λευκάδος)

23 & 24 Ιουνίου 2017:            Χώρα Άνδρου


 

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ κα Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, αναφέρει σχετικά με την δράση: “Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί με συνέπεια εκστρατείες ενημέρωσης και εξέτασης των πολιτών πανελλαδικά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος υλοποιούμε την δράση μας για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος η οποία πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά. Με τον δείκτη υγείας του πληθυσμού να φθίνει λόγω των οικονομικών συνθηκών, πιστεύουμε πως το έργο μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς η πρόληψη αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα για την αναστροφή αυτής της εικόνας. Ο ήλιος είναι ευλογία για την χώρα μας αλλά και κίνδυνος, ειδικότερα για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο λόγω της εργασίας τους. Ιδιαίτερα, εάν δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εάν δεν έχουν εντάξει τον δερματικό έλεγχο στο τακτικό τσεκ απ που πραγματοποιούν. Τα νέα γι’ αυτό το είδος καρκίνου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς θεραπείες της ανοσο-ογκολογίας έχουν αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών και έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Στόχος του ΑγκαλιάΖΩ είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε συνολικά την διαχείριση και την στάση ζωής απέναντι στον «Καρκίνο», για τον κάθε άνθρωπο!”.

Ο κος Νικόλαος Καρβούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, αναφερόμενος στην ιατρική διάσταση του καρκίνου του δέρματος και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνει: “Ο καρκίνος του δέρματος και το κακόηθες μελάνωμα είναι σχετικά εύκολα αναγνωρίσιμες νεοπλασίες και έχουν ποικίλης βαρύτητος πρόγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση τους χειρουργικά, παρέχει σε πολλούς μη διηθητικούς όγκους  την οριστική ίαση. Σε βαρείας πρόγνωσης διηθητικούς – μεταστατικούς όγκους και ειδικά στο κακόηθες μελάνωμα η πρόοδος της ανοσο-ογκολογίας τα τελευταία χρόνια, δίνει για πρώτη φορά αισιόδοξα μηνύματα. Καθώς υπάρχει έντονη συσχέτιση της ανάπτυξης των όγκων αυτών με  την ηλιακή ακτινοβολία, η ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να αρχίζει με την προφύλαξη και να συνεχίζεται με τα σημεία αναγνώρισης μιας αρχόμενης νεοπλασίας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το έργο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, με τα προγράμματα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου”.

Ο κος Νικόλαος Γ. Σταυριανέας, Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Δερματολογίας, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος, ανάφερε πως “Ο ήλιος αποτελεί τον σημαντικότερο καρκινογενετικό παράγοντα και στους καρκίνους του δέρματος αλλά και του μελανώματος. Εάν αντιληφθούμε ότι μία ελιά μας αλλάξει χαρακτηριστικά μεγέθους, χρώματος, σχήματος, αμέσως τη δείχνουμε τον δερματολόγο μας για να εκτιμηθεί η πιθανή μετατροπή της σε μελάνωμα. Άτομα που έχουν πάνω από 70 – 100 ελιές στο σώμα τους πρέπει να τις παρακολουθούν τακτικά και να κάνουν περιοδικές χαρτογραφήσεις. Καθώς το μελάνωμα δίνει μεταστάσεις εσωτερικές στα διάφορα όργανα, εάν διαγνωσθεί εγκαίρως και αφαιρεθεί άμεσα, η ζωή μας δεν θα διατρέχει κίνδυνο. Περαιτέρω, εάν διαπιστώσουμε ύπαρξη ογκιδίου ή έλκωσης που δεν θεραπεύεται πάνω από 2 μήνες, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για να αποκλείσουμε την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε την μεγάλη ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας – ιδιαίτερα τους μήνες  Ιούλιος & Αύγουστος μεταξύ 11.00 – 16.00, να χρησιμοποιούμε σωστά τα αντηλιακά μας σύμφωνα με τις υποδείξεις του δερματολόγου μας, να είμαστε στη σκιά, να ντυνόμαστε μετά το μπάνιο και να φοράμε καπέλο και σκούρα γυαλιά. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα χρειάζεται να προσέχουν ακόμη περισσότερο”.

Την εκστρατεία στηρίζει φέτος το νοσοκομείο ΕΑΝΠ Μεταξά, με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων.

 

Χορηγοί της εκστρατείας είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Bristol Myers Squibb και Roche Hellas.

 

-//-

 

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

  • τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341
  • την κα Πέγκυ Μουντζούρη, 6945 150316

 

Πίσω στην αρχή