03
Μαΐ
2018

Το Παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερώνει για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

Comments : 0

O Μάιος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα.
Το Παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλέιου Κρήτης, διοργανώνει συναντήσεις με ομιλίες και δωρεάν εξέταση σπίλων (ελιών) από τον ιατρό Δερματολόγο, κ. Γεώργιο Επιτροπάκη.
Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: Ποια είναι τα ύποπτα σημεία ενός σπίλου; Ποιοι διατρέχουν κίνδυνο; Που πρέπει να απευθυνθώ;
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην αφίσα της εκδήλωσης.

05
Απρ
2018

Φλεβική Θρόμβωση και Καρκίνος – Από τον Αγγειολόγο-Αγγειοχειρουργό, κ. Πέτρο Μουστόγιαννη

Comments : 0

      ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Πέτρος Μουστόγιαννης MD, MSc

Αγγειολόγος- Αγγειοχειρουργός

Συνεργάτης Νοσοκομείων   Υγεία-Μητέρα

www.aggeioxeirourgos.com.gr

Η θρομβοεμβολική νόσος αποτελεί μία κατάσταση υπερπηκτικότητας και περιλαμβάνει δύο νοσολογικές οντότητες: τη φλεβική θρόμβωση που μπορεί να εντοπίζεται τόσο στο επιπολής όσο και στο εν τω βάθει φλεβικό σύστημα (ΕΦΘ) και τη σοβαρότερη επιπλοκή αυτών, την πνευμονική εμβολή (ΠΕ). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η ΕΦΘ συνιστά τη δεύτερη αιτία θανάτου σε ασθενείς με νεοπλασματική νόσο. Η επίπτωση της ΕΦΘ μετά από μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση κακοήθων νεοπλασμάτων πεπτικού και του συστήματος ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος (ΗΧΠ) χωρίς τη δέουσα προφυλακτική αγωγή ανέρχεται στο 25%. Καθοριστικές παράμετροι υπερπηκτικότητας και εμφάνισης ΕΦΘ αποτελούν η παρατεταμένη αδυναμία κινητοποίησης, οι μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις, η δυνητική πίεση της κάτω κοίλης φλέβας (ΚΚΦ) και η τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών καθετήρων. Επιπλέον, η νεοεπικουρική χημειο/ακτινοθεραπεία που συμπληρώνεται από μείζονα χειρουργική επέμβαση εκτομής και οι σύγχρονες λαπαροσκοπικές τεχνικές έχουν επίσης ενοχοποιηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΦΘ και η ΠΕ αποτελούν δύο εκφάνσεις της ίδιας νοσολογικής οντότητας, η κλινική εικόνα αυτών συγκλίνει σε κοινά συμπτώματα και σημεία. Η ΕΦΘ διαγιγνώσκεται συχνά με πόνο και οίδημα του κάτω άκρου. Εάν ο θρόμβος εντοπίζεται στο διχασμό των λαγονίων φλεβών, τις πυελικές φλέβες ή την ΚΚΦ το οίδημα είναι συνήθως αμφοτερόπλευρο. Ο πόνος σε συνδυασμό με έντονη υπαισθησία πλήττει την πλειοψηφία των ασθενών με θρομβοεμβολική νόσο. Όλα τα συναφή κλινικά σημεία χαρακτηρίζονται μη ειδικά και παραμένουν ανεξάρτητα από το μέγεθος, την εντόπιση και την έκταση του θρόμβου. Συνοδός αύξηση της θερμοκρασίας του άκρου, τοπικο-περιοχικό ερύθημα, αποχρωματισμός και διάταση των επιφανειακών φλεβών είναι συχνά εμφανή. φλεβών. Τα κλινικά ευρήματα της ΠΕ ποικίλλουν από θανατηφόρο αιμοδυναμική κατάρρευση ως την προοδευτική επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας ενώ η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζουν άτυπη κλινική εικόνα. Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες κλινικές ενδείξεις, κύρια σημεία της ΠΕς είναι η αιφνίδια αναπνευστική δυσπραγία δυνητικά επιδεινούμενη με την εκπνοή (73%), το πλευριτικό άλγος που επιτείνεται κατά τη διεργασία της αναπνοής (66%), ή ο παραγωγικός βήχας (37%) που συχνά συνοδεύεται από αιμόπτυση (13%). Ανάλογα σημεία στην αντικειμενική εξέταση συνοψίζονται στην ταχύπνοια, ταχυαρρυθμία, πυρετό, καρδιακό επιπωματισμό, οίδημα του κάτω άκρου και κυάνωση.

Κατά καιρούς έχουν προταθεί διάφορες απεικονιστικές μέθοδοι για τη διάγνωση της ΕΦΘ. Η Duplex υπερηχοτομογραφία  (B-mode and Doppler) παραμένει η πρώτης γραμμής μη επεμβατική διαγνωστική τεχνική ένεκα απουσίας ακτινοβολίας και μη χορήγησης σκιαγραφικού.  Η τεχνική έγχρωμου Doppler δύναται να απεικονίσει απούσα ή πλημμελή ροή στην περιοχή όπου ένας ισοηχογενής θρόμβος απεικονίζεται δυσχερώς. Η ευαισθησία και ειδικότητα της τεχνικής προσεγγίζει το 95% σε συμπτωματικούς ασθενείς ενώ η μέθοδος υπολείπεται παρουσία μικρών περιφερικών θρόμβων, παχυσαρκίας και ασυμπτωματικής νόσου.  Σχετικά με την ΠΕ, η αξονική αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών (CTPA) θεωρείται η εναρκτήρια διαγνωστική προσπέλαση εκλογής για ασθενείς αιμοδυναμικά σταθερούς. Η CTPA απεικονίζει το θρόμβο σαν ενδοαυλικό έλλειμμα πλήρωσης μετά από έγχυση σκιαγραφικής ουσίας, είναι μη επεμβατική και ευρέως διαθέσιμη μέθοδος και παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαφορική διάγνωση ασθενών με κλινική εικόνα ΠΕ. Το σπινθηρογράφημα αερισμού-αιμάτωσης προτιμάται σε περιπτώσεις ισχυρής CTPA αντένδειξης ή αδυναμίας εκτέλεσης πνευμονικής αγγειογραφίας.

Πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ότι τόσο η μηχανική όσο η φαρμακευτική προφύλαξη αποδεικνύονται εξίσου αποτελεσματικές στη πρόληψη της φλεβικής θρόμβωσης και πνευμονικής εμβολής. Η προφυλακτική χορήγηση της κλασσικής ή χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνης (ΧΜΒΗ), η χορήγηση αντιπηκτικών δισκίων από του στόμα, αντιθρομβωτικών καλτσών, συσκευών διαλείπουσας συμπίεσης με αέρα και η πρώιμη κινητοποίηση του ασθενούς έχουν κατά καιρούς εναλλακτικά προταθεί. Επιπρόσθετα, η υποτροπιάζουσα ΕΦΘ παρά τη χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής και οι αιμορραγικές επιπλοκές αυτής είναι υψηλότερες στους καρκινοπαθείς ασθενείς. Τα δεδομένα αυτά κατατάσσουν την φλεβική νόσο σε ασθενείς με κακοήθεια ως μια ξεχωριστή νοσολογική οντότητα με αρκετές ιδιαιτερότητες στη θεραπευτική προσέγγιση αυτής.

12
Φεβ
2018

Κοπή πίτας Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Comments : 0

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν κάποιοι από τους σημαντικότερους ιατρούς και συνεργάτες, που στήριξαν τον Όμιλο στα προγράμματα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου για το 2017, και είναι αλφαβητικά οι εξής:

η Πλαστικός Χειρουργός, Διευθύντρια Μονάδος ΠΕΧ ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», κα Πάτυ Αναγνωστοπούλου,
ο Αναπληρωτής Διοικητής ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», κ. Γεράσιμος Γιαννιώτης,
η Χειρουργός, Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», κα Ελευθερία Ιγνατιάδου,
ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, κ. Χρήστος Καμπόλης,
ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», κ. Πάρις Κοσμίδης,
η Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’, Υπεύθυνη Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», κα Άννα Κουμαριανού,
ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan», κ. Βασίλειος Μπαρμπούνης,
ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Α΄ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan», Καθηγητής Ογκολογίας ΤΕΙ Αθηνών, τ. Πρόεδρος ΕΛΕΜΜΕΛ, κ. Δημήτριος Μπαφαλούκος,
ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Γυναικολογική Ογκολογία, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασίλειος Σιούλας και
ο Χειρουργός-Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ. Ιωάννης Σπηλιώτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο τ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά, κ. Θ. Δρίτσας, ο Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Πειραιά, κ. Κ. Κατσαφάδος, ο τ. Βουλευτής Ν.Δ., κ. Αν. Νεράτζης και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραια, κα Ελένη Σταματάκη.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Λαρυγγεκτομηθέντων, κ. Μανώλης Μιχαηλίδης.
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας!
Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Αλληλεγγύη.

24
Ιαν
2018

Η Novartis, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑγκαλιάΖΩ και το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., παρουσιάζει μια πρωτοποριακή καμπάνια για το μελάνωμα.

Comments : 0

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου, 2018 – Η Novartis, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, δημιουργεί μια καινοτόμo διαδικτυακή καμπάνια με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  του μελανώματος, αλλά και την εμψύχωση και ενημέρωση ασθενών και φροντιστών.

 

Η καμπάνια Melanoma B aware Greece αποτελεί μια πρωτοβουλία της τμήματος Oγκολογίας της εταιρείας Novartis, υπό την αιγίδα της Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και με την υποστήριξη του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

 

Η Novartis, θέλοντας να αγγίξει και να ενημερώσει τους νέους γύρω από το μελάνωμα, δημιουργεί μια στοχευμένη καμπάνια με κύριο όχημά της το τατουάζ. Οι νέοι πολύ συχνά επιλέγουν να σημαδέψουν το σώμα τους με κάποιο τατουάζ από δική τους επιλογή, εκφράζοντας κάτι σημαντικό για τους ίδιους. H Novartis, βασιζόμενη σε αυτή την τάση, δημιουργεί μια καμπάνια που αντιπαραβάλει την επιλογή ενός ατόμου να έχει τατουάζ με κάποιον που αντίστοιχα έχει ένα μόνιμο σημάδι από τη νόσο του μελανώματος, ένα σημάδι που δεν το έχει επιλέξει.

 

Η καμπάνια απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους νέους ανθρώπους και σε αυτό το πλαίσιο θα χρησιμοποιήσει ως βασικό κανάλι για τη διάδοση των μηνυμάτων της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της σελίδας

@MelanomaBawareGreece https://www.facebook.com/MelanomaBawareGreece/.

 

Γνωστές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο με τατουάζ θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της εκστρατείας και θα κινητοποιήσουν το ευρύ κοινό για έγκαιρη διάγνωση, μέσω video και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης.

 

Αξίζει, επίσης, να τονίσουμε, ότι η καμπάνια υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της πρόληψης και της εξέτασης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ο κος Ιωάννης Μπουκοβίνας Παθολόγος-Ογκολόγος και  Πρόεδρος της  Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, τόνισε ότι «Το μελάνωμα αποτελεί τη σοβαρότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο. Η έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και η άμεση αντιμετώπισή του σώζουν ζωές. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας κάνουν να υποπτευθούμε ότι κάποιος σπίλος έχει αρχίσει να διαφοροποιείται, όπως είναι η αλλαγή του μεγέθους, του χρώματος, η ύπαρξη διχρωμίας, η αλλαγή του σχήματος, η εξέλκωση, η φαγούρα κλπ. Η ανάγκη για πρόληψη, λοιπόν, είναι επιτακτική και πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη καμπάνια θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενημέρωση του νεανικού κοινού».

 

Από την πλευρά των ασθενών, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ», κα. Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, δήλωσε: «Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, με  42 χρόνια δράσης στον χώρο του Καρκίνου και με την υλοποίηση πανελλήνιων δράσεων  για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει μια τόσο σημαντική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος είναι ραγδαία και συνεπώς η ανάγκη ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση  είναι πλέον επιβεβλημένη ».

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», κα. Ζωή Γραμματόγλου, πρόσθεσε: «Η ενημέρωση των νέων σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του μελανώματος και η πρώιμη ανίχνευση είναι ύψιστης σημασίας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι μέσα από αυτή την καμπάνια εμψυχώνονται και ενημερώνονται οι διαγνωσμένοι ασθενείς αλλά και οι φροντιστές, που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη».

 

Η κα. Άννα Μουρίκη, υπεύθυνη επικοινωνίας στο τμήμα ογκολογίας της Novartis Hellas, συμπλήρωσε, «Διαλέξαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κύριο όχημα για την ενημέρωση των νέων και όχι μόνο, σχετικά με το μελάνωμα, γιατί πιστεύουμε ότι  οι νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις είναι σημαντικές όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών αλλά και στην βελτίωση της ενημέρωσης και επικοινωνίας του κοινού, των ασθενών και των φροντιστών τους σχετικά με θέματα υγείας. Με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή συνεχίζουμε την υλοποίηση ενημερωτικών καμπανιών για σοβαρά νοσήματα».

 

 

 

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας που καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών και της κοινωνίας. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εν λόγω αναγκών: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμιατρικά προϊόντα και χαμηλού κόστους γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα.  Η Novartis κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε αυτούς τους τομείς.  Το 2016, ο Όμιλος σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 48,5 δις δολαρίων ΗΠΑ, ενώ οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο ανήλθαν σε 9,0 δις δολάρια ΗΠΑ περίπου. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 121.000 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης. Τα προϊόντα της Novartis είναι διαθέσιμα σε περίπου 155 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.

 

 

 

# # #

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Άννα Μουρίκη

Τηλ: 210 2897238

anna.mouriki@novartis.com

www.novartis.gr  

16
Ιαν
2018

Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Ενημερώσου – Προφυλάξου – Εμβολιάσου / Αίγινα

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, που διοργάνωσε ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Την 1η Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα στα Γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας με ομιλία από την γιατρό κ. Ξένια Χρυσανθακοπούλου, με θέμα «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Ενημερώσου – Προφυλάξου – Εμβολιάσου» και με ομιλία από την πρόεδρο του ομίλου μας κ. Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου με θέμα «»Οι ανασταλτικοί παράγοντες στην Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας».Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν 23 δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο κέντρο υγείας Αίγινας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες! Ήταν ευχάριστη η έκπληξη μας όταν μάθαμε πως η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και παιδίατρος κ. Ευαγγελία Γελαδάκη και η μαία κ. Κάιτη Τζίμη, διοργανώνουν ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και συλλόγους γονέων για την σημασία του εμβολιασμού κατά του ιού HPV, πραγματοποιώντας δεκάδες εμβόλια ετησίως! Επίσης, καθημερινά πραγματοποιούν δωρεάν Τεστ Παπ και ψηλάφηση μαστών! Ευχόμαστε το παράδειγμα τους να βρει μιμητές!

04
Ιαν
2018

3ο Φόρουμ Act Together Against Cancer

Comments : 0

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 3ο Φόρουμ Act Together Against Cancer, από τη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb, στο Electra Palace στην Αθήνα.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ επαγγελματιών υγείας και συλλόγων ασθενών, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της υπεράσπισης των ασθενών, για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης με σκοπό τη δημιουργία αποτελεσματικής και βιώσιμης φροντίδας των ασθενών με καρκίνο.
Στο πλαίσιο του φόρουμ, η πρόεδρος του Ομίλου, κ. Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, παρουσίασε την καλή πρακτική του Ομίλου για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα.

18
Δεκ
2017

Ενημέρωση των υπαλλήλων της βιομηχανίας ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Comments : 0

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποίησε ενημέρωση των εργαζομένων της βιομηχανίας ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, κ. Χρήστος Καμπόλης, ο οποίος εξήρε την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Τον Όμιλο εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος του Ομίλου, κ. Μανιώ Κορλέτη και η Υπεύθυνη της Ομάδας Ενημέρωσης του Ομίλου, κ. Άρτεμις Μηλιάδου.
Ευχαριστούμε θερμά τον ιατρό πνευμονολόγο – φυματιολόγο, κ. Χρήστο Καμπόλη, για τη συμμετοχή του και συγχαίρουμε τη βιομηχανία ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. για την πρωτοβουλία και την ευαισθητοποίησή της σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης του προσωπικού της.

Κατά την εκδήλωση διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο για τον καρκίνο του πνεύμονα.

08
Νοέ
2017

Δράση ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Περάματος

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στις 5 και 6 Νοεμβρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Περάματος. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Περάματος, κ. Γιάννη Λαγουδάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, κ. Μαργαρίτα Καζάκου, για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Κόντζογλου και τις εθελόντριες της Ομάδας Ενημέρωσης του ομίλου, που ενημέρωσαν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και την σημασία της πρόληψης με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

 

03
Νοέ
2017

ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης: 10 χρόνια δράσης!

Comments : 0

Το παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στο Ν. Ηρακλέιου Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων δράσης του, διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στον ιατρό Μανώλη Δετοράκη, τον πρώτο υποστηρικτή και φίλο του συλλόγου.

 

01
Νοέ
2017

Έκκληση προς την Πολιτεία να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο στις απαραίτητες θεραπείες

Comments : 0

Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017 – Ο ΟΕΚΚ – ΑγκαλιάΖΩ δραστηριοποιείται στο χώρο του καρκίνου 41 χρόνια, στηρίζοντας ασθενείς και τους οικείους τους, αλλά και ενημερώνοντας τους πολίτες για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

 

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρείας ROCHE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. να αποσύρει το ογκολογικό σκεύασμα Cotellic από τη θετική λίστα, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να επιβάλει υποχρεωτική έκπτωση 25% σε όλα τα νέα, καινοτόμα φάρμακα αναδρομικά από 1/1/2017.

 

Με τεράστια αγωνία παρακολουθούμε όλοι οι σύλλογοι ασθενών με καρκίνο τις εξελίξεις μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική δαπάνη και ανησυχούμε για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα.

 

Τα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως πρόσθετο δημοσιονομικό βάρος, αλλά ως όφελος για την οικονομία και την κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα και το επιπρόσθετο κλινικό τους όφελος.

 

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει σήμερα αλλά και στο μέλλον, την πρόσβαση όλων των ασθενών, χωρίς αποκλεισμούς από τις θεραπείες εκείνες που οι επαγγελματίες υγείας κρίνουν κατάλληλες για να τους βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

 

Μόνο με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας της χώρας μας, που πρέπει να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Υγείας και ο συναρμόδιοι φορείς, θα ξεφύγουμε από τη λογιστική προσέγγιση των ασθενών και των φαρμάκων. Οι ασθενείς δεν είναι αριθμοί, δικαιούνται να λαμβάνουν την ενδεδειγμένη γι’ αυτούς θεραπεία έγκαιρα και η Πολιτεία υποχρεούται εκ του συντάγματος να την παρέχει.

 

Κάθε σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της και ιδιαίτερα τα δικαιώματα των πολιτών εκείνων που δίνουν καθημερινά τη δύσκολη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και να αντιμετωπίσουν ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς να αναλάβουν άμεσα τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα διασφαλίσουν ότι οι έλληνες ασθενείς θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα, σήμερα και στο μέλλον και θα εξασφαλίσουν ότι όλοι οι ασθενείς που λαμβάνουν σήμερα το συγκεκριμένο φάρμακο, το Cotellic, θα εξακολουθήσουν να το λαμβάνουν απρόσκοπτα, μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

 

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!!!

Πίσω στην αρχή