default-logo
21
Ιούν
2017

17 & 18 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στον Μύτικα και στον Κάλαμο

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στον Μύτικα (Δήμος Ξηρομέρου) και στον Κάλαμο (Δήμος Λευκάδας), στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, η Χειρουργός – Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, κα Ελευθερία Ιγνατιάδου και η Πλαστικός Χειρουργός, κα Πάτυ Αναγνωστοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην όλη δράση μας!

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά: τον κ. Γεράσιμο Γιαννιώτη, Αναπληρωτή Διοικητή ΕΑΝΠ Μεταξά, την κα Βέρρη Ιωάννα, Πρόεδρο Κοινότητας Μύτικα, τον κ. Ιωάννη Κανδηλιώτη, Πρόεδρο Κοινότητας Καλάμου και τον κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη, Αντιδήμαρχο Καλάμου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στη δράση.

21
Ιούν
2017

10 & 11 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στη Ζαγορά

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στη Ζαγορά, στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Χειρουργός – Ογκολόγος και Συντονιστής Διευθυντής Α’ Χειρουργικού Τμήματος ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Ιωάννης Σπηλιώτης και ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους στην όλη δράση μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά για την εξαιρετική συμμετοχή τους και πολύτιμη συνεισφορά τους: τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον Γυμνασιάρχη του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς Μαγνησίας, κ. Ιωάννη Ζήκο, την κα Συμεωνίδου από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, την κα Χριστίνα Χατζηνικολάου, τον κ. Σάββα Γρηγορίου και τον κ. Βαγγέλη Στρατίκη από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Επίσης, ευχαριστούμε τους ιερείς των Ι. Ν. Αγ. Κυριακής και Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς που έσπευσαν να ενημερώσουν τους πιστούς για τη δράση αυτή και τον Πρόεδρο του αγροτικού Συνεταιρισμού «ΖΑΓΟΡΙΝ», κ. Λάσκο Αντώνιο.

 

14
Ιούν
2017

Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Comments : 0

Το παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ διοργάνωσε το μήνα Ιού νιο δράσεις αφιερωμένες στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Για την πρώτη δράση «Τρέχω για τη Ζωή», εθελοντές, μέλη και φίλοι του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου έτρεξαν από 1 έως 5 χιλιόμετρα ενημερώνοντας το κοινό για το Μελάνωμα και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Εν συνεχεία, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη και η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ενημέρωσαν το κοινό για την σημασία της πρόληψης.
Τρίτη δράση, η ενημέρωση στην Πλατεία Κορνάρου, μπροστά στο Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο «ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ», που με τα φρεσκοψημμένα γλυκά τους «γλύκαναν» τον τρόπο της ενημέρωσης για ένα δύσκολο θέμα οπως είναι ο καρκίνος.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο τμήμα Νοσηλευτών, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο νεαρό κοινό.
Τέλος, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, ενημέρωσε το κοινό με ομιλία της με θέμα «Ήλιος και δέρμα, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και μελάνωμα», στο Πολυκέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τη PHOTO AID και τους εθελοντές του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης για την προσφορά τους.
#AgaliaZO#SkinCancer#Melanoma

 

06
Ιούν
2017

Ήλιος & Δέρμα – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:30μμ, το παράρτημα του ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλέιου Κρήτης διοργανώνει ομιλία για τον κίνδυνο της υπερέκθεσης στον Ηλιο και το μελάνωμα στο Πολυκέντρο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και την εκδήλωση θα καλύψει φωτογραφικά ο εθελοντικός σύλλογος ΜΚΟ PHOTOAID. Η ιατρός δερματολόγος, κα Παπαχατζάκη Ηλέκτρα, εξηγεί ολα οσα πρέπει να προσέχετε και απαντά στις ερωτήσεις σας.

 

06
Ιούν
2017

«Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή” – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, την Παγκόσμια δράση «Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή”. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και υποστηρίζεται από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου.

Η δράση αυτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Με αφορμή τον αγώνα δρόμου στο Seattle, που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για το Μελάνωμα, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα. Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο τρέχουμε στη μνήμη της Ζωής με σκοπό να υποστηρίξουμε την έρευνα ενάντια στο μελάνωμα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00μμ, με εκκίνηση στο Δημοτικό πάρκινγκ έναντι ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ.
Διαδρομή:
– 6 χλμ. χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα
– Τρέξιμο 2 στροφών για ενήλικες
– Πεζοπορία
– Ποδήλατο
– 3 χλμ για παιδιά

Με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

30
Μαΐ
2017

27 & 28 Μαϊου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στο Μουζάκι και στο Αγναντερό

Comments : 0

Πρώτη στάση της φετινής δράσης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, το Μουζάκι και το Αγναντερό του Νομού Καρδίτσας!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φανή Τσιρογιάννη και τον κ. Δημήτρη Φραγκόπουλο, Πρόεδρο και Γεν. Διευθυντή αντίστοιχα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και συνεισφορά τους.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον ιατρό δερματολόγο – αφροδισιολόγο, Δρ. Άρη Μπαλιάκο, ο οποίος ενημέρωσε και εξέτασε το κοινό και τον ιατρό γαστρεντερολόγο και Διευθυντή του ΠΕΔΥ Καρδίτσας, Δρ. Στ. Καλοχέρη για τη στήριξή του στην όλη δραση μας.
Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Σ. Φωτίου, ιδιοκτήτη της “Υπεραγοράς Σ. Φωτίου Α.Ε.” για την προώθηση των flyers της καμπάνιας και για την υπέροχη και ζεστη φιλοξενία του.

 

 

 

24
Μαΐ
2017

Δελτίο Τύπου – Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

Comments : 0

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί και φέτος εκστρατεία

για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος

και του Μελανώματος

 

Κάτοικοι 6 πόλεων και χωριών της χώρας θα ενημερωθούν το διάστημα

27 Μαϊου έως 24 Ιουνίου 2017, στην εκστρατεία που υλοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά

 

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017 – Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί για 13η συνεχόμενη χρονιά  την εκστρατεία για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί έξι (6) πόλεις και χωριά της περιφέρειας.

Για 2η χρονιά, ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ εστιάζει στην ενημέρωση πληθυσμών οι οποίοι εργάζονται υπό παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς) και ως εκ τούτου αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος. Γι’ αυτό το λόγο, η διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) στους ενδιαφερόμενους πολίτες από εξειδικευμένους ιατρούς ογκολόγους, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία και υπό την Αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων.

Το φετινό πρόγραμμα της εκστρατείας περιλαμβάνει τις εξής πόλεις και χωριά:

27 Μαϊου 2017:                      Μουζάκι (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

28 Μαϊου 2017:                      Αγναντερό (Δήμος Μουζακίου Καρδίτσας)

10 & 11 Ιουνίου 2017:            Ζαγορά Πηλίου (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου)

17 Ιουνίου 2017:                     Μύτικας (Δήμος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας)

18 Ιουνίου 2017:                     Νήσος Κάλαμος (Δήμος Λευκάδος)

23 & 24 Ιουνίου 2017:            Χώρα Άνδρου

 

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ κα Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, αναφέρει σχετικά με την δράση: “Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ πραγματοποιεί με συνέπεια εκστρατείες ενημέρωσης και εξέτασης των πολιτών πανελλαδικά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος υλοποιούμε την δράση μας για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος η οποία πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά. Με τον δείκτη υγείας του πληθυσμού να φθίνει λόγω των οικονομικών συνθηκών, πιστεύουμε πως το έργο μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς η πρόληψη αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα για την αναστροφή αυτής της εικόνας. Ο ήλιος είναι ευλογία για την χώρα μας αλλά και κίνδυνος, ειδικότερα για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο λόγω της εργασίας τους. Ιδιαίτερα, εάν δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εάν δεν έχουν εντάξει τον δερματικό έλεγχο στο τακτικό τσεκ απ που πραγματοποιούν. Τα νέα γι’ αυτό το είδος καρκίνου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς θεραπείες της ανοσο-ογκολογίας έχουν αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών και έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Στόχος του ΑγκαλιάΖΩ είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε συνολικά την διαχείριση και την στάση ζωής απέναντι στον «Καρκίνο», για τον κάθε άνθρωπο!”.

Ο κος Νικόλαος Καρβούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, αναφερόμενος στην ιατρική διάσταση του καρκίνου του δέρματος και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνει: “Ο καρκίνος του δέρματος και το κακόηθες μελάνωμα είναι σχετικά εύκολα αναγνωρίσιμες νεοπλασίες και έχουν ποικίλης βαρύτητος πρόγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση τους χειρουργικά, παρέχει σε πολλούς μη διηθητικούς όγκους  την οριστική ίαση. Σε βαρείας πρόγνωσης διηθητικούς – μεταστατικούς όγκους και ειδικά στο κακόηθες μελάνωμα η πρόοδος της ανοσο-ογκολογίας τα τελευταία χρόνια, δίνει για πρώτη φορά αισιόδοξα μηνύματα. Καθώς υπάρχει έντονη συσχέτιση της ανάπτυξης των όγκων αυτών με  την ηλιακή ακτινοβολία, η ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να αρχίζει με την προφύλαξη και να συνεχίζεται με τα σημεία αναγνώρισης μιας αρχόμενης νεοπλασίας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το έργο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, με τα προγράμματα ενημέρωσης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου”.

Ο κος Νικόλαος Γ. Σταυριανέας, Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Δερματολογίας, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος, ανάφερε πως “Ο ήλιος αποτελεί τον σημαντικότερο καρκινογενετικό παράγοντα και στους καρκίνους του δέρματος αλλά και του μελανώματος. Εάν αντιληφθούμε ότι μία ελιά μας αλλάξει χαρακτηριστικά μεγέθους, χρώματος, σχήματος, αμέσως τη δείχνουμε τον δερματολόγο μας για να εκτιμηθεί η πιθανή μετατροπή της σε μελάνωμα. Άτομα που έχουν πάνω από 70 – 100 ελιές στο σώμα τους πρέπει να τις παρακολουθούν τακτικά και να κάνουν περιοδικές χαρτογραφήσεις. Καθώς το μελάνωμα δίνει μεταστάσεις εσωτερικές στα διάφορα όργανα, εάν διαγνωσθεί εγκαίρως και αφαιρεθεί άμεσα, η ζωή μας δεν θα διατρέχει κίνδυνο. Περαιτέρω, εάν διαπιστώσουμε ύπαρξη ογκιδίου ή έλκωσης που δεν θεραπεύεται πάνω από 2 μήνες, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για να αποκλείσουμε την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε την μεγάλη ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας – ιδιαίτερα τους μήνες  Ιούλιος & Αύγουστος μεταξύ 11.00 – 16.00, να χρησιμοποιούμε σωστά τα αντηλιακά μας σύμφωνα με τις υποδείξεις του δερματολόγου μας, να είμαστε στη σκιά, να ντυνόμαστε μετά το μπάνιο και να φοράμε καπέλο και σκούρα γυαλιά. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα χρειάζεται να προσέχουν ακόμη περισσότερο”.

Την εκστρατεία στηρίζει φέτος το νοσοκομείο ΕΑΝΠ Μεταξά, με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων.

 

Χορηγοί της εκστρατείας είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Bristol Myers Squibb και Roche Hellas.

 

-//-

 

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

  • τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341
  • την κα Πέγκυ Μουντζούρη, 6945 150316

 

04
Μαΐ
2017

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στο Αγκίστρι

Posted By :
Comments : 0

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στο Αγκίστρι

στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Αθήνα, 3 Μαΐου 2017 – Στο Αγκίστρι βρέθηκε την Τρίτη, 2 Μαΐου ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ανταποκρινόμενος για 3 η συνεχόμενη χρονιά στην πρόσκληση του Δήμου Αγκιστρίου για ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη σε ό,τι αφορά στον καρκίνο. Το θέμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης ήταν ο καρκίνος του παχέος εντέρου, μέσα από το μήνυμα «Ξενάγηση ζωής, διαδρομή πρόληψης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την οποία παρακολούθησαν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγκιστρίου, μίλησαν οι κ.κ. Ιωάννης Αθανασίου – Δήμαρχος Αγκιστρίου, Άρτεμις Λαβούτα – Δημοτική Σύμβουλος και Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου, Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου – Πρόεδρος του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ, Dr. Σταύρος Καρακατσάνης – Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Στυλιανή Παπαντωνίου – Αγροτική Ιατρός.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο διάγνωσης των συμπτωμάτων που μπορούν να προσβάλλουν το παχύ έντερο, και «ξενάγηση» στο τρισδιάστατο φουσκωτό ομοίωμα του παχέος εντέρου. Μέσα από την διαδρομή αυτή, κάτοικοι και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν τόσο την κατάσταση ενός υγιούς παχέος εντέρου, όσο και την μορφολογία των ασθενειών του.

Ο κος Ιωάννης Αθανασίου, ανάφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, ένας οργανισμός με σημαντικό, πλούσιο και διαρκές έργο, είναι και φέτος μαζί μας. Ανταποκρινόμενοι για 3 η συνεχόμενη χρονιά στις ανάγκες του τόπου μας για ενημέρωση για κάθε μορφή καρκίνου, υποστηρίζετε έμπρακτα το ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχιση του έργου σας».

Η κα Άρτεμις Λαβούτα είπε για την πρωτοβουλία του Δήμου: «ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας συνηθισμένος τύπος καρκίνου, με αρκετά υψηλά ποσοστά επιβίωσης εάν εντοπισθεί και διαγνωσθεί έγκαιρα. Η σημερινή ημερίδα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου μας για να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι σε θέματα υγείας, βάζοντας στην θέση του έμφυτου φόβου μας, την πρόληψη».

Η κα Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου, ανάφερε «Ανταποκρινόμαστε κάθε χρόνο στην πρόσκληση του Δήμου Αγκιστρίου με ιδιαίτερη χαρά και έντονο αίσθημα ευθύνης. Όχι μόνο γιατί το έργο μας έχει να κάνει με την κινητοποίηση του πληθυσμού για την πρόληψη και απομυθοποίηση του καρκίνου, αλλά και γιατί αναγνωρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης για την πρόληψη, των περιοχών της χώρας με μικρότερο πληθυσμό. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στον Όμιλό μας και προσδοκούμε να αξιοποιηθεί η σημερινή ημέρα θετικά για τις ζωές των κατοίκων του νησιού και των οικογενειών τους».

Η κα Στυλιανή Παπαντωνίου, μέσα από την εμπειρία της ως Αγροτική ιατρός είπε: «Η συμμετοχή των κατοίκων στην σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Χαίρομαι ως ιατρός, τόσο γιατί έχει αξιολογηθεί σωστά από τον ντόπιο πληθυσμό η σημασία της ενημέρωσης για πρόληψη, όσο και γιατί σήμερα δίδεται η ευκαιρία να φυτευτεί αυτός ο σπόρος και στην επόμενη γενιά».

Ο Dr. Σταύρος Καρακατσάνης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επιδημιολογία του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τις παραμέτρους που αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής αυτού του οργάνου στον άνθρωπο. Χαρακτηριστικά, ανάφερε: «Ο καρκίνος του παχέως εντέρου ψηφίστηκε ως πρώτη αιτία θανάτου για το 2016 ενώ αποτελεί την 3 η σε συχνότητα παγκόσμια. Κάθε χρόνο εμφανίζονται 100.000 νέα περιστατικά, για την αποφυγή των οποίων, το Α και το Ω είναι η πρόληψη. Η ηλικία, η παχυσαρκία, η διατροφή, είναι ουσιώδεις παράμετροι για την ανάπτυξη ή όχι καρκίνου στο παχύ έντερο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην κληρονομικότητα, όπου κατά ένα περίπου ποσοστό 75%, συγγενείς Α’ βαθμού μπορεί να επηρεάζονται. Οι εξετάσεις πρόληψης για αυτή την ομάδα πληθυσμού, πρέπει να ξεκινούν οπωσδήποτε σε ηλικία νωρίτερη κατά 10 χρόνια, της ηλικίας κατά την οποία εμφάνισε τη νόσο ο γονέας ή αδελφός».

 

 

Για τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ:

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί σφαιρικά το ‘’κεφάλαιο’’ Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα. Βασικοί τομείς του ΑγκαλιάΖΩ είναι η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η συνηγορία και η διεκδίκηση δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών, τα ενδονοσοκομειακά προγράμματα στα Νοσοκομεία Μεταξά και Metropolitan και η ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα των ιδίων και των οικογενειών τους κάθε μήνα.

Στα 41 χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ: 210-4186341

20
Ιαν
2017

11η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας 22-28 Ιανουαρίου 2017

Posted By :
Comments : 0

14469678_1301468819864839_5047245845754944154_n

– Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών, αλλά προσβάλλει και μεγαλύτερες ηλικίες.

– Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν είναι κληρονομικός.

– Κύρια αιτία ανάπτυξής του είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, Human Papilloma Virus (HPV).

– Η μόλυνση με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus – HPV) είναι το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Υπάρχουν περισσότεροι από
100 τύποι του HPV και υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών έρχονται σε επαφή με τον ιό, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

– Αν και οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν αντισώματα και καταπολεμούν τις εκδηλώσεις της HPV λοίμωξη, ο ιός μπορεί να παραμείνει στο 20-30% των γυναικών και να δημιουργήσει προκαρκινικές βλάβες. Το 1% αυτών των βλαβών μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο, αρκετά χρόνια μετά την μόλυνση με HPV αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.

– Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 550 νέες περιπτώσεις και 250 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ αγωνίζεται επί σειρά ετών και θα αγωνίζεται με σκοπό την ενημέρωση για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας είναι ο ΜΟΝΟΣ καρκίνος που ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ σχεδόν 100% σε επίπεδο Πρωτογενούς Πρόληψης με το εμβόλιο κατά του ιού HPV.

Δευτερογενώς, σε επίπεδο πρώιμης διάγνωσης, η πρόληψη επιτυγχάνεται με το τεστ ΠΑΠ και με το HPV DNA test.

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, με την 40χρονη παρουσία του στο χώρο του καρκίνου έχει

επιτύχει:

1) τη δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία, για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες ηλικίας από 11 έως 26 ετών, (αν και δυστυχώς, το όριο ηλικίας μειώθηκε από το Υπουργείο Υγείας στα 18 έτη) και

2) την μετάδοση της πληροφορίας σε όλη την επικράτεια για την αξία του σταθερού προληπτικού ελέγχου των γυναικών όλων των ηλικιών με τεστ ΠΑΠ και HPV DNA test

Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ γνωρίζει πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην Πρωτογενή Πρόληψη και συνεχίζει τις διεκδικήσεις για την επαναφορά του ορίου ηλικίας στην κάλυψη του εμβολίου για τα κορίτσια και τις γυναίκες, καθώς και για την προώθηση του εμβολιασμού για τον HPV και στα αγόρια.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ είναι ότι:
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%!!!
Η πρόληψη ΣΩΖΕΙ πραγματικά ζωές!!!
ΣΤΟΧΟΣ μας ειναι να μη νοσήσει άλλη γυναικα από Kαρκινο του Tραχηλου της Mητρας!!!

19
Σεπ
2016

24η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Θυρεοειδούς

Posted By :
Comments : 0

Ως παγκόσμια ημέρα Καρκίνου του Θυρεοειδούς  έχει καθιερωθεί η 24η Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού γι’ αυτό το είδος καρκίνου και η ευαισθητοποίησή του για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση. Πρόκειται για σπάνιο καρκίνο, καθώς αποτελεί το 1% όλων των καρκίνων παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι ο πιο συχνός ενδοκρινικός όγκος.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Καρκίνου του θυρεοειδούς, ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, ενισχύει την προσπάθεια ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση των πολιτών με τη διανομή ενημερωτικού εντύπου, το οποίο βρίσκεται και στο site του ΑγκαλιάΖΩ.

Διαβάστε το σχετικό έντυπο

Πίσω στην αρχή