default-logo
17
Οκτ
2017

Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα

Comments : 0

Ο Όμιλος Εθελοντών Kατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, ο Όμιλος Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού & Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, διοργανώνουν, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.

Ομιλητές της Εκδήλωσης:
Ακτύπη Ανθή – Ειδική Αιματολόγος
Αλεξοπούλου Μιράντα – Διευθύντρια Στοματικού & Γναθοπροσωπικού Χειρουργικού Τμήματος ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Θεοδωροπούλου Αναστασία – Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Νταής Παναγιώτης – Επιμελητής Β’ Στοματικού & Γναθοπροσωπικού Χειρουργικού Τμήματος ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Στρούζα Χρύσα – Λογοθεραπεύτρια ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ
Χριστοπούλου Αθηνά – Διευθύντρια ΕΣΥ Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

06
Οκτ
2017

H ροζ βαλίτσα “for HER” ξεκινά το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα!

Comments : 0

Η καμπάνια “for HER” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου συνεχίζεται για 3η χρονιά.
Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια «For Her» – μια καμπάνια που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά μας αφορά όλους, γιατί όλοι έχουμε μια σημαντική γυναίκα στη ζωή μας!
Ενημερωθείτε για την πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας «for HER» από το site www.forher.gr
#AgaliaZO #forHER

 

 

25
Σεπ
2017

Σεπτέμβριος: Μήνας εγρήγορσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Comments : 0

Μαρία Αλεβιζάκη

Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας

 

Ο όζος του θυρεοειδούς, μικρή περίγραπτη διόγκωση, είναι συχνός και η επίπτωσή του αυξάνεται με την ηλικία. Επί παραδείγματι, στην ηλικία των 60 ετών φαίνεται ότι σχεδόν το 50% του πληθυσμού έχει όζους στον θυρεοειδή. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι όζοι του θυρεοειδούς επικίνδυνοι. Εχουν μόνο 5-10% πιθανότητα να υποκρύπτουν θυρεοειδικό καρκίνωμα.

Το θυρεοειδικό καρκίνωμα δεν δημιουργεί κατά κανόνα ενοχλήματα και ως εκ τούτου συνήθως διαγιγνώσκεται στα πλαίσια της διερεύνησης ενός όζου, που βρέθηκε πολλές φορές τυχαία. Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει διόγκωση των λεμφαδένων του τραχήλου και να είναι αυτή η πρώτη εκδήλωση της πάθησης.  Γενικά ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι, στη μεγάλη πλειοψηφία, πολύ καλής προγνώσεως. Τα πιο πολλά περιστατικά καρκίνου ανήκουν στην κατηγορία του θηλώδους (90%). Άλλες κατηγορίες είναι ο θυλακιώδης (5%), ο μυελοειδής (3-4%) και ο αναπλαστικός (<1%).

Το διαφοροποιημένο καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ιδιαίτερα το θηλώδες, διαγιγνώσκεται πολύ πιο συχνά τα τελευταία είκοσι χρόνια σε σχέση με το παλαιότερο χρονικό διάστημα. Είναι ο πιο συχνός ενδοκρινής όγκος και ένας από τους πλέον αυξανόμενους καρκίνους σε όλον τον κόσμο. Είναι πιθανό αυτή η αύξηση να οφείλεται σε κάποιο βαθμό στα βελτιωμένα  διαγνωστικά μέσα που διαθέτουμε σήμερα καθώς και στην ευκολώτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Πιστεύεται ωστόσο ότι υπάρχει και πραγματική αύξηση της επίπτωσης που ίσως οφείλεται στις βλαπτικές συνθήκες του περιβάλλοντος που συνεχώς αλλάζουν. Η πάθηση αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμη και τα παιδιά. Η ετήσια επίπτωση του καρκίνου  του θυρεοειδούς  είναι 10 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού. Το σημαντικό όμως είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καρκινωμάτων που διαγιγνώσκονται στις μέρες μας είναι μικρά καρκινώματα της τάξεως του ενός εκατοστού, τα οποία έχουν άριστη πρόγνωση.

Δεν είναι σπάνιο ο καρκίνος του θυρεοειδούς να δημιουργεί κοντινές μεταστάσεις που βρίσκονται κατά κανόνα στους τραχηλικούς λεμφαδένες και φαίνεται να περιορίζονται εκεί. Το ποσοστό που θα παρουσιάσει μακρυνές μεταστάσεις είναι ευτυχώς πολύ μικρό.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε σημαντικές εξελίξεις που έχουν κάνει την διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς πιο εύκολη. Κατ’αρχάς τα βελτιωμένα μηχανήματα υπερήχων με υψηλή ευκρίνεια βοηθούν στην ανίχνευση των όζων. Το εξειδικευμένο υπερηχογράφημα μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την υφή του όζου και την παρουσία λεμφαδένων. Η κυτταρολογική εξέταση, για την οποία υπάρχει πλέον μεγάλη εμπειρία, βοηθάει να ξεχωρίσουμε τους όζους εκείνους πού υποκρύπτουν κακοήθεια και πρέπει ως εκ τούτου να χειρουργηθούν. Είναι μια εξέταση με μεγάλη ευαισθησία. Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους μοριακής βιολογίας, βρίσκουμε νέους μοριακούς δείκτες που βοηθούν στην ακριβέστερη  κατηγοριοποίηση του όγκου και τον καθορισμό της πρόγνωσης.

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και στη θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του θυρεοειδούς. Η πρώτη αντιμετώπιση ειναι χειρουργική και συνιστάται να γίνεται από χειρουργό με εμπειρία στον θυρεοειδή. Η κλασσική αγωγή για το θυλακιοκυτταρικό θυρεοειδικό καρκίνωμα μετά από την εγχείρηση είναι η χορήγηση μιας ποσότητας ραδιενεργού ιωδίου για την καταστροφή των υπολειμμάτων και την καυτηρίαση των λίγων υπολειμματικών κακοήθων κυττάρων που ενδεχομένως υπάρχουν στους λεμφαδένες. Η σημερινή τάση είναι να γίνουμε πιο φειδωλοί στη χορήγηση του ραδιενεργού ιωδίου.  Ενώ παλιότερα χορηγούσαμε τη θεραπεία με το  ραδιοϊώδιο σε όλες τις περιπτώσεις, τώρα έχουμε παρατηρήσει ότι τα μικρά καρκινώματα που βρίσκονται μέσα στο θυρεοειδή, και δεν έχουν ξεφύγει από την κάψα, έχουν άριστη πρόγνωση ακόμη και όταν δεν πάρουν ιώδιο. Ετσι το ραδιοϊώδιο συνιστάται τώρα μόνο στις πιό σοβαρές περιπτώσεις.

Στις περιπτώσεις που χρειάζεται να χορηγηθεί ραδιοϊώδιο και για την επιτυχία της θεραπείας αυτής χρειάζεται να έχουμε υψηλά επίπεδα της TSH (θυρεοτροπίνης) για να διευκολύνεται η πρόσληψη του ιωδίου από τα θυρεοειδικά κύτταρα. Για να το επιτύχουμε αυτό έχουμε δύο επιλογές: Τα παλιά χρόνια ζητούσαμε από τους ασθενείς να διακόπτουν την αγωγή με θυροξίνη και να περνούν ως εκ τούτου μια φάση υποθυρεοειδισμού ιδιαίτερα δυσάρεστη. Η παραγωγή της ανασυνδυασμένης θυρεοτροπίνης (rhTSH; Thyrogen) αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη στην διαδικασία αυτή. Με τη χορήγηση της ουσίας αυτής σε δύο ενδομυϊκές ενέσεις είναι πλέον δυνατό η θεραπεία  με ραδιενεργό ιώδιο να χορηγείται χωρίς τη διακοπή της θυροξίνης στη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών. Η καθημερινή δραστηριότητα των ασθενών δεν διαταράσσεται και η ποιότητα της ζωής τους δεν επηρεάζεται μια και δεν περνούν από φάση υποθυρεοειδισμού, και αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση των ασθενών, η οποία συνίσταται στις  μετρήσεις της θυρεοσφαιρίνης στον ορό σε συνδυασμό, όταν κρίνεται σκόπιμο, με σπινθηρογράφημα. Η θυρεοσφαιρίνη είναι ένας χρήσιμος δείκτης του θυρεοειδικού καρκινώματος, μια και είναι ουσία που παράγεται μόνο από τα κύτταρα του θυρεοειδούς και συνιστάται να μετράται κατά την παρακολούθηση του.

Ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων με θυρεοειδικό καρκίνωμα έχει άριστη πρόγνωση εφόσον διαγνωσθεί  έγκαιρα και θεραπευθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής Θυρεοειδικής Εταιρείας.

Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 5-10% αποδιαφοροποιείται και χάνει την ικανότητα να προσλαμβάνει το ραδιενεργό ιώδιο. Στους ασθενείς αυτούς η κλασική θεραπεία που αναφέρθηκε δεν μπορεί να εφαρμοσθεί και δεν οδηγεί σε συρρίκνωση των μεταστάσεων. Οι μεταστάσεις του αποδιαφοροποιημένου καρκινώματος δεν απαντούν στα διάφορα χημειοθεραπευτικά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για τα άλλα είδη καρκίνου. Στον τομέα αυτό είχαμε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική εξέλιξη.  Για την αντιμετώπιση αυτών των «δύσκολων» περιπτώσεων καρκίνου του θυρεοειδούς χρησιμοποιείται τώρα η νέα κατηγορία φαρμάκων που στοχεύουν απ’ευθείας στους μοριακούς μηχανισμούς που κάνουν την καρκινογένεση, οι λεγόμενες «στοχευμένες» θεραπείες. Τα φάρμακα αυτά είναι αναστολείς της τυροσινικής κινάσης, ενός συστήματος ενζύμων, το  οποίο είναι ενεργοποιημένο στον καρκίνο και μεταδίδει συνέχεια μηνύματα πολλαπλασιασμού, αγγειογένεσης και διευκόλυνσης των μεταστάσεων. Με τα φάρμακα αυτά αναστέλλεται η μετάδοση μηνυμάτων μέσα στο κύτταρο και ο όγκος μπορεί να συρρικνώνεται. Οι πρώτες μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι οι αναστολείς αυτοί είναι αποτελεσματικοί στο 70% περίπου των ασθενών με αποδιαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς. Τα φάρμακα της κατηγορίας αυτής φαίνεται να σταθεροποιούν τις περισσότερες περιπτώσεις και μερικές φορές να δημιουργούν ενδεχομένως και ύφεση του όγκου. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται ήδη με επιτυχία σε ασθενείς με καρκίνο του νεφρού και ειδική κατηγορία γαστρεντερικών όγκων από αρκετά χρόνια. Για τον καρκίνο του θυρεοειδούς τα χορηγούμε μόνο όταν υπάρχει εξέλιξη της νόσου, γιατί αλλάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, η οποία μπορεί να είναι πολύ καλή ακόμη και με παρουσία μεταστατικής νόσου.  Η εφαρμογή των παραγόντων αυτών σε ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς είναι πρόσφατη συνοδεύεται όμως από αισιοδοξία ότι μπορούν να βοηθήσουν επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου και παρατείνοντας την ζωή και σε πολλούς. Υπάρχει και στη χώρα μας εμπειρία με τη χορήγηση των παραγόντων αυτών σε εξειδικευμένα κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί και η πρόοδος που έχει γίνει για την αντιμετώπιση του πιο σπάνιου καρκινώματος του θυρεοειδούς, του μυελοειδούς. Επειδή ένα 25-30% των περιπτώσεων έχει οικογενή επίπτωση, μπορούμε τώρα να ανιχνεύσουμε τη μετάλλαξη στον πάσχοντα και να διερευνήσουμε και τους συγγενείς του. Ετσι η θεραπεία (χειρουργική) μπορεί να γίνει στο προκλινικό στάδιο στους συγγενείς – φορείς.

Δυστυχώς μερικές φορές αυτός ο καρκίνος είναι επίμονος. Ενα ποσοστό των ασθενών παρουσιάζει υποτροπές, εξελισσόμενη νόσο και μακρυνές μεταστάσεις. Το ραδιενεργό ιώδιο δεν χορηγείται στις περιπτώσεις αυτές και τα κλασσικά χημειοθεραπευτικά δεν αποδίδουν. Εχουν και στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια «στοχευμένες» θεραπείες, οι αναστολείς της τυροσινικής κινάσης. Υπάρχει ήδη και στη χώρα μας αρκετή εμπειρία με την χορήγηση των παραγόντων αυτών σε εξειδικευμένα κέντρα. Χορηγούνται στις περιπτώσεις εκείνες που παρουσιάζουν πρόοδο νόσου και τα  αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά.

22
Σεπ
2017

24 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Comments : 0

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», για ακόμα μια χρονιά ενημερώνει το ευρύ κοινό για τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αποτελεί έναν από τους πιο σπάνιους καρκίνους, ενώ ταυτόχρονα είναι ο πιο συχνός ενδοκρινικός όγκος. Στο μεγαλύτερο ποσοστό της η νόσος έχει καλή έκβαση για τον ασθενή, γεγονός που συνδέεται με τον ιστολογικό τύπο, το φύλο, την ηλικία και την αντιμετώπιση. Η μακροχρόνια παρακολούθηση παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς η νόσος μπορεί να επανεμφανιστεί ακόμη και δεκαετίες μετά την αρχική θεραπευτική προσέγγιση.

Η ετήσια επίπτωση του καρκίνου του θυρεοειδούς είναι 10 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα και είναι ένας από τους πλέον αυξανόμενους καρκίνους σε όλον τον κόσμο, αύξηση που πιθανό να οφείλεται στη βελτίωση των διαγνωστικών μέσων. Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστοί οι λόγοι εμφάνισης αυτού του είδους καρκίνου. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς εντοπίζεται σε όζους του αδένα, γι’ αυτό και όλοι όσοι έχουν όζους στο θυρεοειδή τους πρέπει να κάνουν προληπτικό έλεγχο (υπερηχογράφημα) – όμως μόνο το 5-10% των όζων είναι καρκίνος. Η κλασσική αγωγή για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, μετά την χειρουργική απομάκρυνσή του, είναι η χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου για την καταστροφή των υπολειμματικών κακοήθων κυττάρων που ενδεχομένως υπάρχουν στους λεμφαδένες.

Να θυμάστε:
H Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση Σώζει Ζωές!

08
Σεπ
2017

«ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’ 2017»

Comments : 0

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προκηρύσσουν τον αγώνα «ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’ 2017» από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 για σκάφη με πιστοποιητικά ισοζυγισμού ORC CLUB.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην
γραμματεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 18:00 Λήξη ορίου δηλώσεων συμμετοχής.
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 15:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 11:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 11:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.

Η απονομή επάθλων στους νικητές του Αγώνα θα γίνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μαζί με την απονομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ORCi.

20
Ιούλ
2017

Το ΑγκαλιάΖΩ στο 2ο Συνέδριο «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου: Βέλτιστη Κλινική Πρακτική vs. Οικονομικοί Περιορισμοί»

Comments : 0

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου ΕΛ.Ι.Ε.Κ., υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Ε.Ο.Π.Ε., διοργάνωσε το 2ο Συνέδριο «Πολιτική και Διαχείριση του Καρκίνου: Βέλτιστη Κλινική Πρακτική vs. Οικονομικοί Περιορισμοί», στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Τον Όμιλο εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος, κα Μανιώ Κορλέτη, η οποία συμμετείχε στο Προεδρείο «Ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο τελικού σταδίου» και ως σχολιάστρια του «Cancer Observatory: Η διαδρομή του καρκινοπαθούς».

Το συνέδριο παρακολουθήσαν ιατροί συναφών ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, κυβερνητικοί παράγοντες, οικονομολόγοι υγείας καθώς και διάφορες άλλες συναφείς κατηγορίες επιστημόνων.

29
Ιούν
2017

23 & 24 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στην Άνδρο

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε και η τελευταία δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στην Άνδρο, στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: η δερματολόγος – αφροδισιολόγος, κα Μαρουσώ Καλοπλάστου και η παθολόγος – ογκολόγος και επιμελήτρια Α’ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, κα Άννα Κουμαριανού, οι οποίες ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό. Τις ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην όλη δράση μας!

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο της Άνδρου και το Δημοτικό Θέατρο Άνδρου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και συνεισφορά τους στη δράση και την εταιρεία Golden Star Ferries για την ευγενική χορηγία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

Ευχαριστούμε τις εθελόντριες του Ομίλου, που προσέφεραν τα μέγιστα στη φετινή δράση για την ενημέρωση του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

29
Ιούν
2017

Εκδήλωση ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα

Comments : 0

Στις 15 Ιουνίου, το παράρτημα του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, κλείνοντας ένα κύκλο ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολύκεντρο με θέμα «Ηλιος και Δέρμα: Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Προστασία και εξέταση σπίλων για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος». Ομιλήτρια, η δερματολόγος, κ. Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, η οποία εξήγησε τους κινδύνους αναλυτικά και απάντησε στις ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού.
Η πρόεδρος του παραρτήματος, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κο Χάρη Βαβουρανάκη, ο οποίος στήριξε ολόθερμα την δράση αυτή του Αγκαλιά-ΖΩ. Στη συνέχεια, η πρόεδρος παρουσίασε την κα Μαρία Δρακάκη, Περιφερειακή Σχολική Σύμβουλο Κρήτης, η οποία συγκίνησε το κοινό με την δική της εμπειρία με το μελάνωμα και έδωσε το στίγμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Εν συνεχεία, έγινε παρουσίαση των νέων εθελοντών του παραρτήματος Αγκαλιά-ΖΩ: του Φιλίππου Μαράκη, εθελοντή φωτογράφου και της Μαρίας Καλυβιανάκη, Λογίστριας, η οποία μοιράστηκε τη συνταρακτική εμπειρία της με τον καρκίνο πριν 4 χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και ιδρυτή της PHOTOAID, κο Γιώργο Ξηρογιάννη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την κάλυψη της εκδήλωσης.
Την βραδιά έκλεισε η έκπληξη της προέδρου, όπου μια ομάδα 28 παιδιών του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού τραγούδησαν με την συνοδεία μαντολίνου, μπουζουκιού,κιθάρας και αρμονίου τραγούδια των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή του κοινού. Στο τέλος της βραδιάς μοιράστηκαν άφθονα αντιηλιακά σε κομψές σακουλίτσες, προσφορά φαρμακευτικών εταιρειών.

21
Ιούν
2017

17 & 18 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στον Μύτικα και στον Κάλαμο

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στον Μύτικα (Δήμος Ξηρομέρου) και στον Κάλαμο (Δήμος Λευκάδας), στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, η Χειρουργός – Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, κα Ελευθερία Ιγνατιάδου και η Πλαστικός Χειρουργός, κα Πάτυ Αναγνωστοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην όλη δράση μας!

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά: τον κ. Γεράσιμο Γιαννιώτη, Αναπληρωτή Διοικητή ΕΑΝΠ Μεταξά, την κα Βέρρη Ιωάννα, Πρόεδρο Κοινότητας Μύτικα, τον κ. Ιωάννη Κανδηλιώτη, Πρόεδρο Κοινότητας Καλάμου και τον κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη, Αντιδήμαρχο Καλάμου για την εξαιρετική συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στη δράση.

21
Ιούν
2017

10 & 11 Ιουνίου – Δράση για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος στη Ζαγορά

Comments : 0

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η δράση του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ στη Ζαγορά, στο πλαίσιο της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα!

Στη δράση συμμετείχαν: ο Χειρουργός – Ογκολόγος και Συντονιστής Διευθυντής Α’ Χειρουργικού Τμήματος ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Ιωάννης Σπηλιώτης και ο Παθολόγος – Ογκολόγος, τ. Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά, κ. Νικόλαος Καρβούνης, οι οποίοι ενημέρωσαν και εξέτασαν το κοινό και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους στην όλη δράση μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά για την εξαιρετική συμμετοχή τους και πολύτιμη συνεισφορά τους: τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον Γυμνασιάρχη του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς Μαγνησίας, κ. Ιωάννη Ζήκο, την κα Συμεωνίδου από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, την κα Χριστίνα Χατζηνικολάου, τον κ. Σάββα Γρηγορίου και τον κ. Βαγγέλη Στρατίκη από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Επίσης, ευχαριστούμε τους ιερείς των Ι. Ν. Αγ. Κυριακής και Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς που έσπευσαν να ενημερώσουν τους πιστούς για τη δράση αυτή και τον Πρόεδρο του αγροτικού Συνεταιρισμού «ΖΑΓΟΡΙΝ», κ. Λάσκο Αντώνιο.

 

Πίσω στην αρχή