default-logo
17
Οκτ
2017

Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα

Comments : 0

Ο Όμιλος Εθελοντών Kατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, ο Όμιλος Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού & Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, διοργανώνουν, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.

Ομιλητές της Εκδήλωσης:
Ακτύπη Ανθή – Ειδική Αιματολόγος
Αλεξοπούλου Μιράντα – Διευθύντρια Στοματικού & Γναθοπροσωπικού Χειρουργικού Τμήματος ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Θεοδωροπούλου Αναστασία – Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Νταής Παναγιώτης – Επιμελητής Β’ Στοματικού & Γναθοπροσωπικού Χειρουργικού Τμήματος ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»
Στρούζα Χρύσα – Λογοθεραπεύτρια ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ
Χριστοπούλου Αθηνά – Διευθύντρια ΕΣΥ Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

06
Οκτ
2017

H ροζ βαλίτσα “for HER” ξεκινά το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα!

Comments : 0

Η καμπάνια “for HER” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου συνεχίζεται για 3η χρονιά.
Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια «For Her» – μια καμπάνια που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά μας αφορά όλους, γιατί όλοι έχουμε μια σημαντική γυναίκα στη ζωή μας!
Ενημερωθείτε για την πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας «for HER» από το site www.forher.gr
#AgaliaZO #forHER

 

 

08
Σεπ
2017

«ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’ 2017»

Comments : 0

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προκηρύσσουν τον αγώνα «ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’ 2017» από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 για σκάφη με πιστοποιητικά ισοζυγισμού ORC CLUB.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην
γραμματεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 18:00 Λήξη ορίου δηλώσεων συμμετοχής.
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 15:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 11:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 11:00 Ιστιοδρομίες, διαδρομές μήκους 6-34 ΝΜ περίπου.

Η απονομή επάθλων στους νικητές του Αγώνα θα γίνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μαζί με την απονομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ORCi.

14
Ιούν
2017

Δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Comments : 0

Το παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ διοργάνωσε το μήνα Ιού νιο δράσεις αφιερωμένες στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Για την πρώτη δράση «Τρέχω για τη Ζωή», εθελοντές, μέλη και φίλοι του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου έτρεξαν από 1 έως 5 χιλιόμετρα ενημερώνοντας το κοινό για το Μελάνωμα και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Εν συνεχεία, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη και η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου, κα Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη, ενημέρωσαν το κοινό για την σημασία της πρόληψης.
Τρίτη δράση, η ενημέρωση στην Πλατεία Κορνάρου, μπροστά στο Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο «ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ», που με τα φρεσκοψημμένα γλυκά τους «γλύκαναν» τον τρόπο της ενημέρωσης για ένα δύσκολο θέμα οπως είναι ο καρκίνος.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο τμήμα Νοσηλευτών, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στο νεαρό κοινό.
Τέλος, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κα Ηλέκτρα Παπαχατζάκη, ενημέρωσε το κοινό με ομιλία της με θέμα «Ήλιος και δέρμα, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και μελάνωμα», στο Πολυκέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τη PHOTO AID και τους εθελοντές του ΑγκαλιάΖΩ Ν. Ηρακλείου Κρήτης για την προσφορά τους.
#AgaliaZO#SkinCancer#Melanoma

 

06
Ιούν
2017

Ήλιος & Δέρμα – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:30μμ, το παράρτημα του ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλέιου Κρήτης διοργανώνει ομιλία για τον κίνδυνο της υπερέκθεσης στον Ηλιο και το μελάνωμα στο Πολυκέντρο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και την εκδήλωση θα καλύψει φωτογραφικά ο εθελοντικός σύλλογος ΜΚΟ PHOTOAID. Η ιατρός δερματολόγος, κα Παπαχατζάκη Ηλέκτρα, εξηγεί ολα οσα πρέπει να προσέχετε και απαντά στις ερωτήσεις σας.

 

06
Ιούν
2017

«Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή” – Ηράκλειο Κρήτης

Comments : 0

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, την Παγκόσμια δράση «Running the globe for zoi – Τρέχοντας τον Κόσμο για τη Ζωή”. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και υποστηρίζεται από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου.

Η δράση αυτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Με αφορμή τον αγώνα δρόμου στο Seattle, που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για το Μελάνωμα, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα. Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο τρέχουμε στη μνήμη της Ζωής με σκοπό να υποστηρίξουμε την έρευνα ενάντια στο μελάνωμα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00μμ, με εκκίνηση στο Δημοτικό πάρκινγκ έναντι ΤΑΛΩΣ ΠΛΑΖΑ.
Διαδρομή:
– 6 χλμ. χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα
– Τρέξιμο 2 στροφών για ενήλικες
– Πεζοπορία
– Ποδήλατο
– 3 χλμ για παιδιά

Με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.

Πίσω στην αρχή